4-има полицаи зверски пребили 19-годишно момиче пред Седмочисленици. Единият продължил тормоза в 1 РПУ

В нощта на протестите срещу БФС четирима жандармеристи зверски пребили 19-годишно момиче в градинката пред храм "Св. Седмочисленици". Тормозът продължил и в столичното 1 РПУ. Там един от униформените продължил да я обижда и заплашва с още насилие. Записите от камерите в полицейското управление вече са изискани от адвокатите на битото момиче.  

Това съобщи тази сутрин пред bTV адвокат Полина Велчева. Начинът, по който полицаите са били момичето, е изключително жесток. Тя е била повалена на земята, след което единият от униформените я вдигнал за косата, докато друг продължавал да я удря в корема. 

След побоя момичето било отведено в 1 Районно полицейско управление. Там единият от полицаите си махнал маската, дошъл при момичето и ѝ казал, че още ще я бие и че ще я качи на 4-тя етаж. Използвал много нецензурни думи. 

"Ще изискаме камерите от 1 РПУ, защото той сам си е признал и тук не е необходим номер, за да установим кое е лицето”, съобщи адвокат Велчева. 

Тя посочи, че много от битите в нощта на протестите срещу "Българския футболен съюз" не са провокирали насилието по никакъв начин.

Самата Велчева е била на протеста на 16 ноември и разказва, че водните оръдия са били извадени след хвърлянето на неголям брой пиратки от първата линия протестиращи.

Жандармеристите освен това не носели отличителни значи и служебни номера, които се изискват по закон, изтъкна адвокатът.

Заведението до Министерството на спорта не е единственото, където униформените са нахлули, за да бият хора.

"Има още едно близо до сградата на МВР, където наистина са били деца. Повалили са ги, на земята в заведението са ги удряли, след което са ги изкарали и са продължили да ги бият пред заведението" разказа адвокатът.

Тя посочи, че ако имаше журналисти пред 1 РПУ в нощта на протеста, щеше да се види, че повечето от битите са били деца. По думите ѝ сред тях е имало и 14-годишно момче. "Това не са децата на кадрите на първа линия, които хвърлят камъни", добави тя. 

На 18 ноември съдът е оправдал всички момчета със съставени актове, а днес изтича срокът за обжалване на постановителното удостоверение, уточни адвокатът.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини