Кола се взриви на мост между САЩ и Канада, има жертви

Няма индикации за терористична атака при инцидента на моста „Рейнбоу“ между САЩ и Канада, където избухна автомобил и загинаха двама души, заяви губернаторката на Ню Йорк Кати Хоукъл, цитирана от новинарските агенции, предава БТА.

В социалната мрежа „Екс“ (бивш Туитър) губернаторката посочи, че към момента няма индикации за тероризъм във връзка с инцидента. Хоукъл информира, че разследването на случая продължава и ще отнеме време.

Автомобилът се е движел от Ниагара фолс (САЩ) към контролния пункт на моста, който свързва САЩ и Канада през река Ниагара, когато се е взривил. Инцидентът доведе до затваряне на граничния пункт и на други три пункта в района. 

Говорител на град Ниагара фолс заяви, че автомобилът се е движел с висока скорост и се е блъснал в граничния пункт.

Свидетел на катастрофата е заявил пред местна телевизия, че автомобилът е идвал от американска страна, отклонил се е, за да избегне друга кола, след което се ударил в оградата и избухнал.

От службата на моста „Рейнбоу“ нарекоха инцидента „сериозна катастрофа“.

След инцидента четири гранични пункта между САЩ и Канада бяха затворени като предпазна мярка, а международното летище Бъфало-Ниагара предприе проверки за сигурност на всички автомобили. Пътниците бяха предупредени да очакват допълнителни проверки. Мерките за сигурност създадоха допълнителни затруднения в трафика в един от най-натоварените периоди на годината заради Деня на благодарността.

Около 6000 автомобила минават ежедневно през моста „Рейнбоу“, като делът на товарния трафик е пет процента, сочат данни на федералната администрация за магистралите. Мостът е построен през 1941 г. и е с дължина 439 метра.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини