На множество сигнали за паднали дървета и закъсали автомобили са реагирали огнеборците от региона през почивните дни

 На множество сигнали за паднали дървета и закъсали автомобили са реагирали огнеборците от региона през почивните дни.
На 40 сигнала за паднали дървета и оказване на помощ на закъсали автомобили са се отзовали служителите от РДПБЗН – Перник през изминалите събота и неделя. Най-много са случаите в община Перник – 25, в община Радомир е раирано на 9 сигнала, в Трън на 3, Земен 2 и Брезник 1. Няма пострадали хора, но са паднали дървета върху 5 автомобила основно в община Перник.
Регистрирани са и 3 пожара с материални загуби. При един от тях има  загинал  и пострадал мъж.
94-годишен мъж е починал, а 66-годишен е пострадал при пожар в къща в гр. Земен. Пламъците лумнали на 26 ноември около обяд. Пожарни екипи от Земен и Радомир локализирали пламъците. Въпреки намесата им в къщата е открито безжизненото тяло на 94-годишният собственик. Пострадал е 66-годишен негов племенник, който забелязал пламъците и тръгвайки да го спасява е получил изгаряния по тялото. Унищожена е 60 кв. м. покривна конструкция на къщата. По първоначални данни пожарът е възникнал от отоплителна газова печка. Извършен е оглед от служители на полицията и е образувано досъдебно производство. Работата продължава под надзора на прокуратурата.
На 25 ноември, около 14:00 ч. е пламнал лек автомобил „Сузуки“ в района на спирка метал на външноградсктата магистрала в Перник. Два екипа от пернишката пожарна реагирали незабавно и колата като цяло е спасена. Унищожени са газова рейка, маркучи и част от ел. инсталацията. Причината е техническа неизправност.  
Около 12, 30 ч. на 26 ноември е пламнал трафопост в радомирската с. Друган. Причината е късо съединение. Изгорял е токов прекъсвач, а съоръжението е спасено.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини