Няма да се продават държавни земи и тази тема е приключена, заяви министър-председателят Николай Денков

Няма да се продават земи и тази тема е приключена, заяви министър-председателят Николай Денков в рамките на блицконтрола в парламента на въпрос от „Има такъв народ“ относно кореспонденция между министъра на финансите и министъра на земеделието и храните за продажба на земи от Държавния поземлен фонд през 2025 г.  В тази връзка Станислав Балабанов (ИТН) попита има ли доблестта да поиска оставката на министъра на финансите Асен Василев.

Каквито и писма да са разменяни между Министерството на финансите и Министерството на земеделието, говорих и с двамата министри, никой от тях няма нито желание, нито намерение, няма и финансова изгода да се продават земи, заяви в отговор премиерът.

България се развива по едни от най-добрите показатели, бюджетите се изпълняват, приходите се изпълняват, всичко, което казвате, е манипулация, която няма реална основа, заяви Денков. Той коментира, че най-скандалното в цялото изказване е повтарянето на думата скандално, защото ИТН не се интересували от друго освен от скандал.

По отношение на бюджета за догодина премиерът коментира, че всичко е в ръцете на народните представители оттук нататък. Когато решите, аз ще си тръгна, имам къде да отида, за разлика от някои от вас, заяви Николай Денков.

На въпрос на „Възраждане“ министър-председателят каза, че никога не е поръчвал на службите да правят нещо по отношение на партия „Възраждане“ и няма за какво да се извинява. Не съм искал забрана на „Възраждане“, не съм искал да „изчегъртвам“ партия „Възраждане“, така че това са лъжи, заяви Денков. Ще си подам оставката, когато престанете да лъжете, което не знам дали ще бъде скоро, заяви Денков в отговор на Цончо Ганев („Възраждане“).

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини