Принц Хари е заплашен от ислямистки атаки

Ислямистки групировки планират атаки срещу принц Хари, предупреждават германските специални служби, съобщава германското издание "Фокус".

Неотдавна медийният портал на Ал-Кайда AS-Sahab Media Foundation призова мюсюлманите по света да атакуват британската кралска особа, за да подкрепят ислямистката терористична групировка Хамас.

Според доклад на Федералната криминална служба Германия, войнстващите ислямисти призовават за „кървави атаки и революции, които да бъдат използвани в подкрепа на палестинците“. Западни фигури и специално принц Хари трябва да бъдат особено притеснени.

Анализаторите на службата разглеждат призива на Ал-Кайда като „символичен акт на отмъщение и наказание за всички поддръжници на Израел“. Принц Хари е нарочен заради службата си като войник в Афганистан и следователно личността му е цел на ислямистите, се казва още в доклада.

Принц Хари два пъти участва в мисии в Афганистан в продължение на месеци като втори пилот в британски хеликоптер срещу талибаните и други ислямистки терористични организации като Ал-Кайда. Херцогът на Съсекс описва военните си преживявания през 2014 г. като "ужасни".

„От мисълта за това все още ме побиват тръпки“, казва Хари по отношение на видяното.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини