Медицински сестри от Асеновград се обучаваха по темата за детския диабет

Изображение 1 от 4

    Община Асеновград бе домакин на обучение на тема „Контрол на здравето при деца, болни от диабет“.

    Общо 39 медицински сестри от детски градини, училища и ясли присъстваха на семинара.

    Лекцията бе водена от доц. д-р Нарцис Калева-Ходжева. Тя е специалист по педиатрия и детска ендокринология, с повече от 43 години опит.

    . Калева-Ходжева проведе обучението напълно безвъзмездно.

    Целта на семинара бе медицинските специалисти да повишат своите знания, относно разпространението на факторите на риск за здравето, свързани с начина на живот, и утвърждаването на добри практики по отношение здравното обслужване в училищата и детските градини на територията на община Асеновград.

    Всички присъстващи слушаха с интерес почти двучасовата лекция.

    Доц. Калева-Ходжева започна с интересни исторически факти за детското здравеопазване. После продължи обучението с важни насоки и указания – как медицинските специалисти да реагират в различни ситуации, възникнали при деца със захарен диабет.

    Не на последно място, бе предоставен нагледно и набор от съвременни модерни инструменти, с които медиците следва да са запознати и при необходимост - да боравят.

    Ценната информация, която получиха медицинските сестри от Асеновград, допринесе за обогатяване на техните умения и опит.

    В знак на благодарност, директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности, проекти и сътрудничество“ поднесе на доц. Калева-Ходжева благодарствено писмо от името на кмета на общината д-р Христо Грудев. Ето какво гласи неговото послание:

    „УВАЖАЕМА ДОЦЕНТ ДОКТОР КАЛЕВА-ХОДЖЕВА,

    С настоящото писмо искам да изкажа искрената си благодарност към Вас за безрезервното партньорство в организирането и провеждането на обучение на тема "Контрол на здравето при деца, болни от диабет".

    Вашето огромно сърце Ви прави съпричастна на желанието ни да подобрим нивото на здравеопазване в детските заведения и училища на територията на община Асеновград.

    С Вашата подкрепа и отношение допринасяте за общата кауза - децата ни да растат здрави и щастливи. Всеотдайността Ви е свидетелство за дълбока човечност и показва, че следвате най-висшите ценности в човешките взаимоотношения – това, да си полезен на другите! Изразявам дълбокото си уважение към Вас и високо ценя приноса Ви!

    Доц. д-р Калева-Ходжева, пожелавам Ви здраве, благоденствие и успехи във всички начинания! Убеден съм, че доброто ни сътрудничество ще продължи. Заедно ще посрещаме нови предизвикателства и ще търсим най-добрите решения за тях, защото целите ни са общи, в името на най-благородната кауза!

    Запазете своята вяра и доброта и ги предавайте на всеки, за да се случват в живота ни малки, но реални чудеса!“

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини