Местни художници събраха свои творби в изложбата "Приказки за Коледа"

    Над 50 картини, сътворени от повече от 30 асеновградски художници, на различна възраст, са подредени в изложба в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“. Темата на експозицията е „Приказки за Коледа“.

    Традиционната изложба тази година е посветена на 70-годишнината от рождението на големия асеновградски художник и скулптор Петко Москов.

    Приветствие, от името на кмета на общината д-р Христо Грудев, по време на официалното откриване, отправи зам.-кметът Петър Петров.

    „Искам да поздравя екипа на Градската библиотека за реализирането на поредната добра инициатива.

    Отправям благодарност и към Вихра Григорова за това, че прие поканата и ще ни представи един професионален прочит на интересната изложба тук.

    Не на последно място искам да поздравя и всички творци за прекрасните произведения, които са ни предоставили, и ни дават възможността да се насладим на таланта им.

    Благодаря на всички Вас, че активно се включвате в обществения живот на Асеновград.

    Желая Ви, преди всичко, здраве, за да продължите да създавате тази красота“, приветства творци и гости зам.-кметът Петров.

    Събитието се реализира в партньорство между община Асеновград, Градската библиотека и Сдружение „Станимашка фотографчийница“, съвместно с труда на всички художници, взели участие в изложбата.

    Откриването започна с вълнуващ филм за Петко Москов. Кадрите породиха силни емоции у близки и приятели на скулптора.

    Върнаха „лентата“ назад в спомените на времето, когато той е творил със сърце и душа.

    Със смесени чувства и сълзи в очите гостите изгледаха филма, притаили дъх, спомняйки си за своите моменти с великия Петко Москов.

    Изкуствоведът Вихра Григорова презентира творбите, събрали на едно място стил, цветове, а в някои от картините - дори и детски елементи.

    Сред произведенията могат да се видят пейзажи, които са свързани пряко с Асеновград, Асеновата крепост и Родопите. ю

    Отличават се и няколко натюрморта. Изложбата съдържа картини, които отвеждат зрителите в приказен свят. Експозицията е подредена във фоайето на Градската библиотека и може да бъде разгледана свободно от всеки посетител.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини