Весела Лечева напуска ръководството на БСП

Весела Лечева напуска ръководството на БСП. Олимпийската медалистка и петкратна световна шампионка по спортна стрелба, бивш депутат и министър обяви решението си пред Областния съвет на БСП във Велико Търново. 

"Избрах да съобщя тази новина пред заседанието на Областния съвет, за да могат моите партийни другари да я научат лично от мен, а не чрез декларации или през медиите. Благодарих им за дългогодишната съвместна работа и за оказаното доверие. Влязох в БСП като човек, който си поставя високи цели и не се страхува да отстоява принципите си. Моята визия бе тя да е модел и двигател за едно справедливо и прогресивно управление на страната, което да утвърждава достойнството и самочувствието на нацията. През годините в ръководството на БСП имаше уважавани общественици, признати експерти, хора с богат професионален и житейски опит", заяви Весела Лечева.

По думите ѝ в последните месеци ръководството на БСП се е отклонило от този път.

"То заложи на авторитарен начин на управление, обезличи партията, отстрани с процедурни хватки социалисти с различно мислене. Започна братоубийствена война с президента Румен Радев, подкрепен и избран от левите хора в България. Водеше тази война редом с нашия основен политически опонент - ГЕРБ. В резултат на тези действия загуби за дълго лидерските позиции и доверието на избирателите в страната", допълни Лечева.

Споделя, че решението ѝ не е било взето лесно. 

"В годините съм доказала, че съм човек с последователни политически възгледи и принципи. Съобщавам решението си сега, в края на годината и след местните избори, за да не бъда обвинявана, че съм попречила на кампанията. А и имах макар и крехка надежда, че след тези избори ще има честен разговор и анализ на резултатите. Вместо това чухме поредните хвалби, които не отговарят по никакъв начин на реалната картина. Дадох си сметка, че не съм в състояние да променя нищо в политиката на ръководството, което в последните години не се вслуша в нито един разумен глас, изневери на високите цели, предаде интересите на нашите симпатизанти и членове", сподели Весела Лечева и добави, че не вижда "светлина в тунела" за БСП, но не губи надежда, че ще дойдат по-добри дни за социалистите в страната. 

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини