Кои са най-красивите мъже в света (според науката)

Красотата на човек отдавна е обект на интерес за учените. Докато стандартите за красота варират в различните култури, проучване от 2020 г., проведено от пластичния хирург д-р Джулиан Де Силва, идентифицира специфични физически качества, които обикновено се смятат за привлекателни при жените.

Използвайки Златното сечение, д-р Де Силва оценява чертите на лицето на жени знаменитости, за да определи цялостното им естетическо съвършенство. 

За да открие "самото съвършенство", Де Силва измерва устните, носа, брадичката, челото и челюстта на стотици известни личности. Тогава пластичният хирург стигна до заключението, че Бела Хадид е най-близо до идеалното съотношение с 94.35%. А сега е време да разберем и кои са известните личности мъже, които имат перфектни лица на базата на същото това Златно сечение и проучването на д-р Силва, предоставени от Bright Side.

9. Райън Гослинг - 87.48%

Снимка 641514

Райън Гослинг, най-известен с ролята си в "Тетрадката" и "Барби" е олицетворение на холивудски сърцеразбивач. Той е известен със своята триъгълна форма на лицето, дълбоки сини очи и спокойно отношение. Въпреки това, според Златното сечение, носът и брадичката му са най-добрите му черти.

8. Идрис Елба - 88.01%

Снимка 387614

Заради своите 88.01% Идрис Елба се нарежда на осма позиция в класацията, което дължи най-вече на очите си.

7. Дейвид Бекъм - 88.96%

Снимка 616167

Дейвид Бекъм е известен с красивия си външен вид. Той има симетрично лице, силна линия на челюстта и високи скули, всички от които обикновено се възприемат като привлекателни черти. Въз основа на оценката на златното сечение основата на носа и ширината на устните му са едни от най-добрите му характеристики, получавайки резултат от 88.96%.

6. Хю Джакман - 89.64%

Снимка 601893

Шести е Хю Джакман, най-вече заради разположението на носа, което обаче не може да компенсира несъвършенството при разстоянието между устните и очите.

5. Джордж Клуни - 89.91%

Снимка 646881

Не може да се отрече, че Джордж Клуни има страхотен външен вид, който му придава непринуден чар, отличавайки го от другите мъже. Въпреки това, според изчисленията, най-непривлекателната му черта е челото.

4. Брад Пит - 90.51%

Снимка 642868

Колкото и изненадващо да е, Брад Пит е на четвърто място, благодарение на разположението на очите си, за сметка на носа му обаче.

3. Брадли Купър - 91.08%

Снимка 648711

Трети е Брадли Купър с неговите 91.08% и то най-вече, заради разположението на очите, устните и брадичката.

2. Хенри Кавил - 91.64%

Снимка 376692

На второ място е Хенри Кавил, благодарение главно на челото.

1. Робърт Патинсън - 92.15%

Снимка 566053

Носителят на титлата най-красив мъж в света според науката е не друг, а Робърт Патинсън. Той заема челното място, благодарение на неговите класически оформени черти и линия на челюстта, с която изглежда така, сякаш може да реже стъкло. Според Де Силва чертите на Робърт Патисън - очи, вежди, нос, устни, брадичка, челюст и форма на лицето се доближават най-много до мярката за физическото съвършенство. Разбира се, устните му не са толкова пухкави, колкото някои биха искали никой да не е перфектен.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини