Григор Димитров в Хасково: Най-правилният път не е отъпканият, а този, по който правиш и осъзнаваш грешките си

    Приятно ми е да бъда в Хасково-със семейството си, с важните ми хора. Опитвам се да поема колкото се може повече от това и да продължа напред, така коментира настроението, с което вече два дни е в родния си град Григор Димитров. Той е в Хасково с екип на световно известна модна марка, на която е лице от миналата година. Екипът снима реклама, която показва изминатия път на топ тенисиста до световните върхове на спорта. В ранния следобед снимките се преместиха на закрития тенис корт на „Кенана“, където Гришо буквално е израснал. Докато екипът работи на терен , впечатление направи силната организираност и стриктност на Григор. По-рано през деня сутрин Гришо беше в Спортното училище в Хасково, на което е възпитаник, а след това и в езиковата гимназия, където преподава неговата майка Мария Димитрова. Днес тя е рожденичка.
     
    Много се радвам, че съм с мама на специалния й ден, каза Григор. Той намекна, че й е подготвил специален подарък, но с усмивка сподели, че всъщност майка му му казва, че за рождени й ден, това, че той си е у дома, е най-големия подарък за нея.

    Тенисистът сподели, че заради непрекъснатите пътувания по турнири има малко възможности да е с родителите си и сега е много щастлив, че е със семейството си вкъщи. Това, че сме много сплотени е едно от най-хубавите качества на моето семейство, посочи Григор:Чуваме се всеки ден, общуваме, споделяме, което ни прави още по-близки и това ме прави много щастлив, каза още спортистът.

    Турнири в Марсилия, Ротердам, Акапулко, Майми...предстоят занапред за Григор. Става все по-трудно и по-трудно на турнирите, призна той и каза, че в момента се чувства в доста добра форма.

    За финалния двубой на Откритото първенство на Австралия между Яник Синер и Даниил Медведев, в който Синер направи обрат и стигна до трофея, Григор Димитров коментира, че това е бил един от най-добрите мачове за италианеца и посочи, че той има сплотен и добър отбор,последователен е на корта в играта си през последните месеци, така че победата му не е била неочаквана за него.

    За представянето на младите ни тенисисти на откритото първенство на Австарлия Димитров призна, че не е имал време да гледа мачовете на юношите ни, но се гордее с успехите им: Те играят в друга зала, но се радвам за многото българчета, които играха там. Гордея се винаги, когато видя българското знаме.

    А на въпроса какъв съвет би дал на младите спортисти, Григор Димитров е категоричен, че най-добрия стимул е не да вървиш по отъпканите пътеки, а по онези, по които имаш възможност да правиш своите грешки, да ги осъзнаваш и да продължаваш напред. "Най-важното е да вземаш неотъпкания път. Никога не съм искал да следвам пътя на някой друг. Не искам и никой да минава през моя път. Всеки трябва да да си направи грешките , да ги осъзнае и да продължи напред. Така се пораства не само в тениса, но и в живота". Тенисът не е всичко, той е само спорт. Аз правя и много други неща, сега живя моята мечта, каза за приемането на тежките загуби Григор Димитров. Той сподели, че в часовете на дълги пътувания и полети, това, за което мисли е за детството, за часовете прекарани в спортното училище, за тренировките на кортовете и всичко това му дава  още по-голяма сила.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Чи
      Чик Чирик
      9 -30
      17:33, 30 яну 2024
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 2
      По
      Последният Хасковлия
      10 -32
      17:34, 30 яну 2024
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини