Правителството засега само ще говори с мобилните оператори за цените им

Правителството засега ще сведе до разговори действията си срещу трите мобилни оператора - „Йетел“, „Виваком“ и А1 - заради вдигането на цените на месечния абонамент, стана известно от отговор на премиера Николай Денков на въпрос на председателя на парламентарната група на БСП Корнелия Нинова по време на блиц контрол в Народното събрание.

„Ще направим разговори с ръководството на операторите, за да им обърнем внимание, че това е лоша икономическа практика. Самите те не са заинтересовани от това. Ще говорим и с контролните институции да бъдат по-активни“, каза Денков, попитан от Нинова какви мерки ще предприеме правителството.

Денков обяви, че институциите, които могат да се намесят, са Комисията за защита на потребителите (КЗП), Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и омбудсманът, а Министерският съвет не може да се меси в договорите между мобилните оператори и потребителите.

Това доведе до реакция от Нинова, че комисията за потребителите е към Министерството на икономиката и индустрията, и обвини в бездействия. Изтъкна себе си, когато през 2021 г. беше начело на ведомството и със заповед беше забранено вдигането на месечните такси. Мобилните оператори я обжалваха, но съдът е отсъдил в полза на държавата, твърди Нинова. „Работите за мобилните оператори“, атакува председателят на социалистите.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини