Първият сгъваем iPhone може да бъде пуснат след Galaxy Z Fold 8

Слуховете за сгъваем iPhone витаят наоколо от известно време, но изглежда, че може да имаме потенциален прозорец за стартиране на първия сгъваем телефон на Apple.

Корейският уебсайт Alpha Economy съобщава, че Apple е решила датата на пускане на пазара на сгъваемия iPhone да е през септември 2026 г. Това означава, че сгъваемото устройство може да дебютира заедно с гамата iPhone 18, но след Galaxy Z Fold 8 Samsung традиционно пуска своите сгъваеми през август всяка година.

Магазинът твърди, че Apple очаква да бъдат продадени 50 милиона бройки. Това би представлявало голям скок в индустрията през последните години. Canalys съобщи, че 14.2 милиона сгъваеми телефона са били доставени през 2022 г., и прогнозира, че 30 милиона броя ще бъдат доставени през 2023 г.

Източник също каза на изданието, че Apple пренасочва някои служители в екипа на Vision Pro към сгъваемия проект.

„Разбирам, че значителен брой от основния персонал на Vision Pro е бил прехвърлен към екипа за разработка на сгъваем телефон“, обяснява източникът.

Въпреки това препоръчваме да подходите към този последен доклад с известна предпазливост. Има някои различни слухове относно сгъваем iPhone. Съвсем наскоро потребител на Weibo заяви, че Apple временно е спряла разработката на устройството поради повредени дисплеи. Има също твърдения, че Apple първо прави сгъваем iPad.

Така или иначе, ясно е, че Apple активно проучва сгъваемия форм-фактор, но изглежда като сигурно предположение, че компанията се надява да избегне някои дизайнерски капани (напр. гънка на дисплея, дебелина), преди да пусне комерсиален продукт.

Източник: hicomm.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини