Смарт пръстенът на Apple и кога ще го видим

В началото на годината Samsung потвърди, че по-късно тази година ще пусне нова джаджа с името Galaxy Ring, но изглежда, че не само корейският гигант готви смарт пръстен.

От години в мрежата се появяват най-различни патенти за такъв продукт с логото на Apple, а наскоро Electronic Times разкри, че процесът на разработка на Apple Ring вече е към края си.

Излизането на пръстена на Apple е определено като "силно вероятно и неизбежно", като информацията идва от неназован източник в компанията.

Apple Ring най-вероятно ще бъде фокусиран върху следенето на спортни и здравни показатели, както и улесняването на безконтактни плащания.

Спекулира се обаче, пръстенът на Apple вероятно ще може да си взаимодейства и дори да управлява други Apple устройства, като iPad и iPhone например.

Снимка 654329

Още през 2015 г. Bloomberg съобщи за патент на Apple за пръстен със сензорен интерфейс.

През следващите години се появиха още няколко патента, описващи пръстен, който може да се използва и за управление на други свързани устройства като Mac, Apple TV, iPad и дори VR оборудване, така че спекулата не е съвсем безпочвена.

Наскоро Patently Apple разкри друг патент за интелигентен пръстен, подаден в САЩ, който може да бъде технически внедрен като контролер за Apple Vision Pro.

Тук си струва да се отбележи, че Apple не създаде физически контролер за AR/VR oчилата си, така че пускането на пръстен като придружаващо устройство би имало смисъл.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини