Оправда ли очакванията "Дюн: Част втора"

"Дюн: Част втора" е по кината вече от няколко дни и можем да разберем дали и как добрите оценки на критиците са се отразили на представянето му в бокс офиса.

Очакванията към режисирания от Дени Вилньов филм бяха големи и поне към момента спокойно можем да кажем, че "Дюн: Част втора" ги покрива във всяко едно отношение.

Филмът, в който главните роли са поверени на Тимъти Шаламе и Зендая, стартира първите три дни по кината с приходи от 82.5 милиона долара от бокс офиса в Северна Америка. Като това е най-силно представилият се филм за първите три дни и на Вилньов, и на Шаламе.

От световния бокс офис "Дюн: Част втора" може да се похвали със 100 милиона долара приходи. Което прави общо 182.5 милиона долара за три дни, което е наистина впечатляващо, пише The Hollywood Reporter.

И дори все още не е тръгнал по кината в Китай, където първият филм спечели 40 милиона долара, и Япония. Със сигурност "Дюн: Част втора" ще се окаже печеливш ход за Warner Bros., защото за създаването му студиото е похарчило около 190 милиона долара.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини