Кметът Грудев към военните: Съхранете честта и традициите на българската армия

    Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев беше сред официалните гости на празника на 4-ти Артилерийски полк – Асеновград.

    Днес, 11-ти март, се навършват 96 години от създаването на 4-ти Артилерийски полк – Асеновград и 111 години от Балканската война и от Одринската епопея и овладяването на Одринската крепост.

    Чества се и Денят на Ракетните войски и Артилерията на Българската армия.

    Събитието се проведе на централния пл. „Акад. Николай Хайтов“ в града.

    Кметът д-р Грудев отправи личен поздрав до 4-ти Артилерийски полк – Асеновград, по повод празничния ден:

    До Командира
    на Военно формирование 24490
    полк. Красимир Ташев
    и до личния състав на
    4-ти Артилерийски полк
    гр. Асеновград

    ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

    УВАЖАЕМИ ПОЛКОВНИК ТАШЕВ,
    УВАЖАЕМИ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ ОТ 4-ТИ АРТИЛЕРИЙСКИ ПОЛК,

    Обръщам се към Вас с огромно уважение в деня, в който чествате празника на Ракетните войски и Артилерията на Българската армия и отбелязвате 96-тата годишнина от създаването на Четвърти артилерийски полк - Асеновград.

    Използвам тържествения ден, за да изкажа своята признателност и дълбока благодарност към всички Вас, които носите непрекъснато бойно дежурство и сте част от надеждния, непробиваем щит на Република България, повишавате непрекъснато своята подготовка и постигате отлични резултати.

    Уверен съм, че ще продължавате да работите все така последователно и всеотдайно за издигане и утвърждаване авторитета на Българската армия, за сигурността и просперитета на Отечеството.

    Благодаря Ви за вярната служба за защита на Родината, за приноса за военно-патриотичното възпитание и за укрепване на националната сигурност и отбрана.

    В деня на Вашия празник Ви пожелавам да бъдете все така устремни, всеотдайни, знаещи, можещи и успешни при изпълнението на своята високоотговорна дейност! Бъдете здрави и отговорни за бъдещето ни!

    Следвайте примера на нашите предци и съхранете честта и традициите на Българската армия за следващи поколения.

    На ветераните - благодаря за дългогодишната вярна и доблестна служба!

    Празникът започна с приемане на строя на представителните роти на полка.

    Слово произнесе командирът на 4-ти Артилерийски полк – полк. Красимир Ташев.

     „Щастлив съм, че имам под свое командване много смели момчета и момичета, които се стремят да запазят традициите и идеалите на поколенията преди нас, на славните герои – артилеристи.

    4-ти Артилерийски полк винаги е помагал и ще продължи да помага както на населението, така и на др. военни формирования: при тежки зимни условия, при бедствия и пожари.

    Помагаме и на Министерството на вътрешните работи (МВР) при опазване териториалната цялост на България – при защитата на държавната граница от мигрантския поток. И го правим вече успешно повече от 4 години, заедно с колегите от сухопътни войски.

    През всички тези 96 години от създаването на полка, той е бил ръководен от десетки командири и всеки един от тях е оставил своя отпечатък в нашия боен ред. Благодаря им за това, на което ни научиха – на професионализъм, да пазим нашите традиции и принципи. Но най-вече – на патриотизъм“, каза в заключение полк. Ташев.

    Сред официалните лица в Асеновград днес беше и ген.-майор Деян Дешков - Командир на Сухопътните войски. 

    “Ненапразно Българската артилерия е наречена „Богът на войната“. От нея започва всяка една битка и тя решава нейния изход.

    В днешно време българските артилеристи успяват да удържат това, което е завещано. Подготвят се, за да бъдат ползвани, ако е необходимо – при бедствия и аварии, на границата. Но най-вече – да бъдат там, където трябва. Да бъде техният огън точен, когато е необходимо да бъде използван.

    Днес, в съвременния свят, се възражда Българската армия, за да я бъде България, за да бъдат нашите съграждани горди и спокойни, че има кой да ги пази, когато се наложи“, каза от трибуната на площада ген.-майор Дешков.

    По време на честването на празника бяха прочетени поздравителни адреси и наградени с предметни награди военнослужещи за професионализъм и отлично изпълнение на служебния им дълг. Празничната програма завърши с тържествен марш.

    На честването на празника на Ракетните войски и Артилерията на Българската армия и 96 години от създаването на 4-ти Артилерийски полк в Асеновград присъстваха:

    - Командирът на Сухопътните войски – ген.-майор Деян Дешков;
    - Кметът на община Асеновград – д-р Христо Грудев;
    - Председателя на Общински съвет - Асеновград - Иван Иванов;
    - Съветникът по военната сигурност на президента на Република България – ген.-лейтенант Любчо Тодоров;
    - Съветникът по националната сигурност на президента на Република България – Стефан Годжевъргов;
    - Директорът на Дирекция „Социална политика и политика по военно-патриотичното възпитание“ – ген.-лейтенант от резерва Димитър Илиев;
    - Кметът на община Куклен – Мария Белчева;
    - Заместник-кметове на община Асеновград;
    - Негово Високоблагоговейнство Ставрофорен свещеноиконом Йордан Георгиев – Архиерейски наместник на Асеновградска духовна околия;
    - Генерали и офицери от Въоръжените сили на Българската армия, командири и началници на военни формирования;
    - Представители на Българската православна църква;
    - Ветерани артилеристи, служили дълги години в редовете на Ракетните войски и артилерията, бивши командири на 4-ти Артилерийски полк – Асеновград;
    - Представители на бизнеса от Пловдив, Асеновград и региона.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини