Путин предупреди, че Русия е готова за ядрена война

Русия е технически готова за ядрена война. САЩ разбират, че ако изпратят войски в Украйна, Русия ще третира този ход като намеса и ще доведе до ескалация на войната, обяви президентът Владимир Путин пред телевизия "Россия-1" и информационна агенция РИА, предаде Ройтерс. 

Путин обаче уточни, че не вижда необходимост от използването на ядрени оръжия в Украйна. 

Той заяви, че Русия е готова да разговаря за тази страна, но само когато разговорите се основават на реалности. Относно ситуацията на "линията на съприкосновение" Путин каза, че там инициативата "е напълно предадена" на руските сили, съобщи БТА. 

Относно украинските атаки, Путин заяви, че основната им цел е ако не да нарушат президентските избори в Русия, то най-малкото някак си да възпрепятстват нормалния процес на волеизявлението на гражданите, съобщи БТА. Путин отново подчерта, че използването на ядрени оръжия е заложено в ядрената доктрина на Кремъл. 

"Оръжията съществуват, за да ги използваме", каза Путин. "Ние имаме наши собствени принципи", допълни той.

Русия ще разположи военни на границата с Финландия, след като тя влезе в НАТО. Той определи присъединяването на Финландия и на Швеция към алианса като "безсмислена стъпка" и добави, че Русия ще разположи системи за унищожение и военнослужещи на границата с Финландия. "Ние нямахме военни там, но сега ще имаме. Там нямаше системи за унищожение, но сега те ще появят", каза Путин.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини