Променлива облачност в неделя и с дъжд на места в западната половина на България

Днес облачността ще е променлива, над западната половина на страната - по-често значителна и на места там, главно в следобедните часове, ще има превалявания от дъжд, съобщиха от НИМХ. Преди обяд на места в низините ще е мъгливо. Вятърът в повечето райони ще се ориентира от запад-северозапад, ще е слаб до умерен, по Черноморието - от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 12° и 17°, в София - около 12°.

Над планините облачността ще бъде предимно значителна, преди обяд по върховете ще бъде мъгливо. Главно след обяд на места в масивите в западната половина на страната ще превали дъжд, над 1700 m - слаб сняг. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 6°, на 2000 m - около 0°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, след обяд с по-значителни увеличения на облачността. Преди обяд ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 8°-10°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини