Meta предлага да намали таксата за платената версия на Facebook и Instagram

Meta предлага да намали почти наполовина абонаментната такса, която предлага за ползване на версията без реклами на своите социални мрежи Facebook и Instagram. Това съобщи днес високопоставен мениджър на технологичната корпорация, цитиран от Ройтерс и БТА.

Абонаментната такса може да бъде понижена от 9,99 евро месечно на 5,99 евро. Предложението на Meta идва на фона на увеличаващите се критики на групи за защита на правата на потребителите. Те обвиняват корпорацията, че задължава тези, които ползват нейните услуги да плащат такси, за да бъде гарантирана сигурността на личните им данни.

Meta въведе абонаменти за ползването на Facebook и Instagram в Европа през ноември миналата година. Технологичната компания съобщи, че предприема тази мярка заради разпоредбите на Европейския съюз, които ограничават правото й да предлага на потребителите си персонализирани реклами без тяхно съгласие. Тази практика е основен източник на приходи за американската корпорация, посочва Ройтерс.

Meta обяви, че въвеждането на платените версии на социалните мрежи цели да бъде постигнат баланс между нормите на ЕС за защита на личните данни на потребителите и ограничаването на персонализираните реклами.

"Ние предлагаме да намалим цената (месечната такса) от 9,99 евро на 5,99 евро за един профил (в социалните ни мрежи - бел. ред.) и на по 4 евро за всеки допълнителен профил". Това заяви правният експерт на Meta Тим Лам по време на изслушване, което се провежда в Европейската комисия.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини