След терористичната атака в Москва: Защо властите пренебрегнаха риска

Коментар на Николай Кръстев, Чавдар Стефанов и проф. Румен Кънчев

Кой ще плати цената за загубените животи след кървавия атентат в Москва и защо рискът от терористичен акт е пренебрегнат от властите? Какво следва за Русия и режима на Владимир Путин след нападението? Отговори на тези въпроси в ефира на „Здравей, България“ потърсиха журналистите Николай Кръстев и Чавдар Стефанов, както и експертът по международна сигурност и геополитика и бивш заместник-министър на отбраната проф. Румен Кънчев.

„Русия вече изведе версия, включително с изказването на Путин 20 часа след атентата. Според Москва виновна е Украйна, зад която стоят САЩ. Що се отнася до другите версии – в тях също има известна достоверност“, подчерта Стефанов. И допълни, че са налице много противоречия около тези събития и „нещо не се връзва“.

„По отношение на атентата аз приемам, че виновни за него са ИДИЛ. И приключвам с обсъждането на това кой и защо е виновен за нападението“, заяви професор Кънчев, който обясни, че са по-важни стратегическите планове на конфликта в Украйна.

„Това, че в момента в Москва се проучва основно украинската версия за атентата като най-правдоподобна, си е техен проблем. Реалността обаче не е такава“, посочи Кръстев.

 

Източник: nova

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини