Най-великият рок китарист ще забие на Античния в Пловдив

Ингви Малмстийн, който е един от най-великите рок китаристи на всички времена ще забие на Античния театър в Пловдив това лято. Концертът ще бъде на 20 юни, а поредното смайващо събитие отново ще стане повод цял свят да ни завиди и да иска да бъде в града под тепетата.  

Малмстийн е икона на рок музиката, световно известен със своята виртуозна техника, мелодични композиции и енергични изпълнения. Той е носител на множество награди, има номинации за Grammy и е продал над 10 милиона албума в цял свят. Публиката в Пловдив ще има уникалната възможност да чуем виртуозните изпълнения на любимият му и легендарен "Fender Stratocaster!

Ингви е нео-класик, вдъхновение за голяма част от съвременните китаристи, музикант с неподражаем личен стил и виртуозна техника. Той стартира забележителният си музикален път с групите "Steeler" и "Alcatrazz", но ярко изразеният му личен стил и силен индивидуализъм бързо го качват на магистралата на блестящата му соло кариера. Той е работил с десетки легендарни музиканти, между които са Joe Satriani, Steve Vai, Al Di Meola, Zaкк Wylde, Derek Sherinian, Joe Lynn Turner, Jeff Scott Soto, Doogie White, Tim "Ripper" Owens и много други. 
 

В Пловдив ще го видим с групата му и ще чуем вечните класики "Far Beyond the Sun", "Black Star", "Trilogy Suite Op. 5", "Rising Force", "You Don't Remember, I'll Never Forget", "Gates of Babylon", "Heaven Tonight", "Liar", "Crystal Ball" и много други!

Малмстийн и неговата група ще излязат на сцената на Античен театър точно в 20.30 часа. 

Концертът е част от културният календар на Община Пловдив и музикалния форум "Music Of The Ages".

Източник: marica

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини