Акция на ДАНС срещу контрабандата с обиски в Хасково и Свиленград

Изображение 1 от 5

    Акция на ДАНС и КПКОНПИ стартира днес в Хасково, Свиленград и София. Проверени са няколко адреса в Хасковска област. Обект на разследването са шефката на Агенция „Митници“ Петя Банкова и заместникът й Людмил Маринов. Обиски са извършени в жилището и кабинета на директорката.

    Проверени са и имоти в Хасково, сред които във вилна зона “Каменец” и в центъра на града на пешеходната улица “Сан Стефано”. Претърсени са и адреси в Свиленград. По наша информация имотите са свързани с бивши и настоящи служители на Митниците, ИАРА и бизнесмени. По първоначална информация операцията е стартирала край разследване на контрабандни канали. По наша информация е арестуван бивш шеф на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, който е от Хасково.

    По-рано БНТ съобщи, че акцията е свързана с разследване срещу сочения за контрабандист Николай Николов – Паскал и неговите евентуални връзки за осъществяване на контрабанда. Мъжът е родом от Хасково, но според запознати той от години живее в Гърция.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ше
      Шебек
      49 -1
      20:37, 3 апр 2024
      Интересно е кога ли ще има акция за наркотици в особено големи размери ,всеки знае,всеки се свива но.... чадъра кога ще падне? Имената на бизнесмените всички ги знаят,но Областна Дирекция на МВР явно "няма информация"🤣🤣
    • 2
      Та
      Тази отварачка
      1 0
      20:00, 4 апр 2024
      не беше ли на ококорения Каун човек?
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини