KISS продадоха правата за музиката си и името на групата за над 300 милиона долара

Pophouse – компанията, произвеждаща аватарите на Kiss – вече почти притежава групата.

Pophouse Entertainment Group обявиха, че са купили правата върху записите на Kiss, публикациите, търговската марка, логото, изображенията, интелектуалната собственост и всичко останало, свързано с групата, за над 300 милиона долара (според Fortune).

В началото на декември Kiss изнесоха последния концерт от прощалното си турне. Когато излязоха на сцената за последното си шоу в прочутата зала „Медисън скуеър гардън“ в Ню Йорк, в края на концерта настоящите членове на Kiss – основателите Paul Stanley и Gene Simmons, китаристът Tommy Thayer и барабанистът Eric Singer, представиха дигитализирани аватари на самите себе си.

„Турнетата на групата Kiss приключиха – спряхме след 50 години“, каза Gene Simmons пред Fortune. „Това, което Pophouse ще направи с нашите изображения, нашата музика и нашите личности, е различно от всичко, което някой някога е виждал.“

Johan Lagerlöf, ръководител на инвестициите в Pophouse, каза: „Kiss е една от най-известните и емблематични групи в историята на музиката. Те предефинираха концепцията за рок шоута и винаги са пренасяли артистичността си в нови неизследвани територии.

„Бандата постоянно успява да се хареса на нови поколения фенове и нашата мисия е да изпълним визията на групата да стане безсмъртна и да позволим на новите поколения да открият и да бъдат част от пътуването на Kiss и да го продължат напред. С помощта на енергията на феновете, групата, нашия опит и креативност ние ще осъществим тази визия.”

Авангардната технология е създадена от компанията за специални ефекти Industrial Light & Magic на Джордж Лукас в партньорство с Pophouse Entertainment Group.

Двете компании наскоро обединиха усилията си за шоуто „ABBA Voyage“ в Лондон, което даде възможност на почитателите да присъстват на цял концерт на шведската супергрупа в разцвета ѝ, изнесен от собствените цифрови аватари на членовете ѝ.

Начините, по които ще бъдат използвани аватарите на Kiss, все още не са обявени, но главният изпълнителен директор на Pophouse Per Sundin казва, че феновете могат да очакват в бъдеще биографичен филм, документален филм и преживяване с групата. Освен това Fortune посочва, че Kiss наскоро са посетили студията на Industrial Light & Magic на Walt Disney Co., за да направят заснемане на движения за аватарите, така че изглежда че шоуто е в подготовка.

През втората половина на 2027 г. в Северна Америка е планирано да стартира шоу с аватари, което обаче няма да прилича на „ABBA Voyage“, допълва Sundin. Той казва още, че покупката цели да представи Kiss на новите поколения, което според него отличава Pophouse от други компании, придобили музикални каталози.

Per Sundin, главен изпълнителен директор на Pophouse Entertainment, добави: „Kiss са продали повече от 100 милиона записа по целия свят и през цялата си 50-годишна кариера продължават да разширяват границите на популярната култура. Енигматичните личности на групата, несравнимите атрибути на групата и емблематичните изображения ги превърнаха в културна сила и легендарна група, привлекателна за много поколения. Ще защитим и обогатим това наследство чрез бъдещи глобални начинания, като вдъхнем нов живот на техните герои и персонажи, като същевременно използваме и издигнем визуалния свят на Kiss.“

„Звукозаписните компании, трите големи, които са останали, вършат фантастична работа, но имат толкова много каталози и не могат да се съсредоточат върху всичко“, споделя Sundin. „Не харесвам думата придобиване“, каза на свой ред вокалът и басист Gene Simmons, отбелязвайки, че групата никога не би продала каталога си на компания, която не цени. Според него точната дума е „сътрудничество“.

Kiss са втората инвестиция на Pophouse Entertainment Group, след като през януари в сътрудничество с компанията влезе американската певица и авторка на песни Cyndi Lauper.

Източник: rockthenight.eu

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини