„Майкрософт“ алармира за руски атаки, целящи да повлияят на президентските избори в САЩ

Компанията „Майкрософт“ е засякла в рамките на последните 45 дни руски онлайн кампании в САЩ, които имат за цел да повлияят на тазгодишните американски президентски избори, предаде Ройтерс, като уточни, че активността на подривната дейност е по-слаба в сравнение с предишните избори.

Според доклад експертите, ангажирани в проучването от фирмата, от свързани с Русия профили в интернет се разпространява съдържание, което цели разединение на американското общество, включително по темата за американската помощ за Украйна, която се отбранява срещу Русия.

Активността е по-слаба в сравнение с предишните избори, но проучващите експерти на „Майкрософт“ предупреждават, че това може да е само началото.

Руското посолство във Вашингтон не е отговорило на запитването от Ройтерс за коментар, но от агенцията припомнят, че миналия месец Кремъл заяви, че няма да се намесва в американските избори през ноември.

Русия отхвърляше американските обвинения за предполагаема своя намеса в изборите за президент в САЩ и през 2016, и през 2020 г.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини