Започва ремонт на читалище „Заря“ в Хасково за 4 млн. лв.

Изображение 1 от 6

    Ремонт започва в хасковското читалище „Заря“ за 4 млн. лв. Стартът на строителните дейности обяви днес кметът на община Хасково Станислав Дечев на пресконференция днес във фоайето на културното средище. На нея присъстваха секретарят на читалището Александър Милушев и Шенол Вели – представител на хасковската фирма „ВиК – бунар“.

    Ще се извърши ремонт на всички зали – голямата зала, залите по изкуства, фоайето, покрива. Ще бъдат подменени седалките на голямата зала, в средата на която ще се обособи коридор за преминаване на посетителите, какъвто сега няма. Ще се подменят водосточните тръби. На покрива ще бъде монтирана фотоволтаична централа, която заедно с термопомпата, ще позволи почти 90% енергийна автономност на сградата на читалището

    „С изпълнението на проекта, читалище „Заря“ ще се превърне в едно прекрасно място за работа на всички читалищни дейци“, каза градоначалникът. Той уточни, че това е първият проект, който е разписан с държавния бюджет за тази година.

    Срокът за изпълнение на ремонта е до 510 дни.

    Александър Милушев изказа благодарности към Община Хасково за това, че ръководството е успяло да включи читалището в проектите за ремонт. Уточни, че то е създадено преди 167 г. и сградата имаше нужда от ремонт.

    Този уикенд в голямата зала ще се проведе последното културно събитие и след това сградата изцяло ще бъде затворена за ремонт. Школите вече са преместени в други клубове, училища и други сгради.

    Споразумението за ремонт и обновяване на сградата на най-голямото читалище в община Хасково е съгласно Приложение № 3 към Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г. Споразумението за неговото изпълнение беше подписано преди месец от кмета на Хасково и министъра на МРРБ.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Не
      не разбирам
      53 -4
      16:03, 18 апр 2024
      Кмета се хвали с ремонта на читалище Заря, чудесно.Чудя се обаче общинският съветник който ще ремонтира читалище Заря не е ли в конфликт на интереси ?
      • Ра
        разбиращ
        4 0
        10:37, 19 апр 2024
        Какъв конфликт на интереси?Тук има пълно съвпадане на интереси!
    • 2
      Аз
      Аз разбирам
      21 -6
      19:54, 18 апр 2024
      Ще има яко крадене!
    • 3
      То
      Топлата вода
      7 -3
      23:13, 18 апр 2024
      Какво стана с басейна?
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини