Наглите се завърнаха в управлението

На ГЕРБ и ДПС не им се чакат избори - правят показно, че властта е при тях през служебния кабинет

До оня ден имаше плаха надежда - че след 3-годишните турбуленции ГЕРБ и ДПС са се променили все в нещо; ще почнат да изпитват поне кумова срама. Сложен е животът, изисква да се правят гадости. Но те наистина са гадно нещо и хората се притесняват да показват, когато ги вършат. Нещо замаскират, нещо прикриват - дължи се на кумовата срама. Обаче при  ГЕРБ и ДПС няма такива работи. Никакъв срам, никаква промяна! Безпардонност, и то още преди да са се върнали официално в управлението - да прогледнат и слепите кой точно управлява държавата.

За публиката, следяща стриктно политическите новини, няма нужда от преразказ. Ето за останалите: в 8-дневната до момента ера на служебна власт единственото свършено от нея е кадрова „сглобка - разглобка“ в услуга на ГЕРБ и ДПС -

прави се стръвно, енергично,

плакатно. В центъра, естествено - чегъртане на  ПП-ДБ. Почна се с уволнение на зам.-шеф на ДАНС, единствения човек на ПП-ДБ там, мина се през двама зам.-министри на МВР, пак хора на ПП-ДБ, стигна се Бойко Борисов безцеремонно да посочи на премиера Главчев отстраняване на външния министър - и бе предложен зам.-лидерът на ГЕРБ Даниел Митов; от кабинета бе разкаран още един кадър на ПП-ДБ - Кирил Вътев, вместо него този път се твърди, че е лансиран човек от обкръжението на президента (видно е, Радев е нужен на ГЕРБ-ДПС). Разбира се, в първите 15 минути след клетвата си Главчев произведе и предложение за махане на още един кадър на ПП-ДБ - Живко Коцев от МВР (срещу което трудно може да има възражения - интересна е плакатната скорост). Всичко това не стигна, ами и в парламента, с подкрепата на „Възраждане“ и БСП,

безскрупулно бе отстранен

шефът на здравната каса, назначен пак по времето на ПП-ДБ. И за децата е ясно, че се махат все хора, които не се ползват със симпатията на поне един от тандема Делян Пеевски-Бойко Борисов - замествани са пак от довереници на поне единия от тях. Така, без грам притеснение, ГЕРБ и ДПС показват, че правят каквото си искат чрез машата си Главчев. Не се вълнуват какво ще кажат хората, няма ли да пресолят... Не ги тревожат размисли не е ли по-добре за тях самите служебният кабинет все пак да изглежда някак независим - да се отхвърлят критиките за зависимости. Не, ГЕРБ и ДПС не се церемонят,  действат като абсолютни политически мутри! В цялата тази история има и

нещо много кофти естетически

Гледаш го Главчев - възрастен човек, побелял, говори умерено; дето се вика, такива като него в училище ги викат мъдрости да леят на децата  - и тоя човек си плюе на достойнството (ако го има) да е параван?!; тича пред Борисов да му назначава човека във Външно. Нали каза в началото, че кабинетът ще е равноотдалечен от партиите! Верно ли?

Все пак не сме справедливи. Един кадър на ПП-ДБ оцеля; от министър стана зам.-министър - Александър Йоловски, световно неизвестен политолог с неизвестни успехи в областта на ресора си електронно управление; но пък известен с това, че след оплаквания за заплахи срещу децата му е разследван Кирил Петков. Няма празно в кадрилите, това е!

За да е картината пълна, следва да припомним и

как точно бе махнат

шефът на касата Станимир Михайлов. Накратко: Михайлов и подуправителят Момчил Мавров (протеже на ГЕРБ) подадоха оставки през декември при кадровите разправии на ПП-ДБ и ГЕРБ; заявленията им не бяха гласувани от Народното събрание (НС), а вчера Мавров тайно го оттегля; днес, без да информира председателския съвет на НС за предстоящите точки, Росен Желязков (ГЕРБ) задвижва оставките; но тя е само една - на Михайлов; той също я оттегля, но отстраняването му е гласувано; на поста си остава един човек - тоя на ГЕРБ; неговата оттеглена оставка не е гласувана. Така ГЕРБ (и ДПС) се добраха да управляват самостоялно институция с 8 млрд. лв. бюджет. „Кой принуди Михайлов да подаде оставка?! Някой в тази зала му се обади! Това означава, че той е зависим. Ето така управлява мафията“ - след целия този сценарий тези думи прозвучаха не от друг, а от Костадин Ангелов от ГЕРБ.

Е, не наглост, ами наглост на квадрат!

Същият този Ангелов в първите часове на Главчев успешно лансира в същата тази институция още един кадър на ГЕРБ - Иванка Динева. Наистина, случващото трудно може да се опише с думи.

Днес ГЕРБ и ДПС показват как ще управляват след изборите. По-важно: чегъртат и назначават демонстрирайки, че нямат намерение да чакат някакви си избори. Те вече са тук. Обществото е изморено, политическите противници - в нокдаун, „външният фактор“ иска от тях единствено да са евроатлантици, и те са такива навън - а вътре правят каквото си искат, спасение отникъде не дебне. Туй е накратко положението.

 

Източник: http://www.segabg.com

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  До
  Дон Доколенков
  10 -6
  15:06, 19 апр 2024
  Наглите се завърнаха на власт благодарение на тъпите и алчните от ППдъБ
 • 2
  Фа
  Фактотири
  7 -1
  21:02, 19 апр 2024
  Ма как да няма да ги яд тия от подмяната.Изчегъртаха и накрая ги изчегъртаха.А иначе Пеевски си ги управлява
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини