Община Кърджали загуби поредното дело от ухапана от безстопанствено куче кърджалийка

 Община Кърджали загуби поредното дело от ухапана от безстопанствено куче кърджалийка. Районният съд постанови Община Кърджали да изплати на М.А.З. обезщетение за неимуществени вреди на стойност 6000 лв., причинени от бездействие.

  На 01.06.2023 г.М.А.З. преминава по Пасарелката към кв.”Възрожденци”. Разминава се на моста със семейство,които водят на поводи няколко домашни кучета.Те са заследени от бездомно куче. При разминаването бездомникът се връща и безпричинно захапва кърджалийката за лявата подбедрица. Жената се опитала да се защити. Преминаващи подгонили нападателят и сигнализирали на тел. 112. Дошъл екип на ЦСМП и полицаи. Раните са обработени в болницата.От полицията образуват досъдебно производство.

 От Община Кърджали отхвърлят иска,като се аргументират,че не безстопанственото куче е нападателя.Освен това Общината е сключила договор за намаляване на популацията на бездомните животни.

 Магистратите постановиха също Община Кърджали да възстанови 290 лв.разноски по делото на М.А.З.,както и да изплати 350 лв.държавни такси.

Текст и снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини