Възобновено читалище обяви конкурс за най-атрактивно великденско яйце

Конкурс за „Най-атрактивно великденско яйце“ обявиха от възобновеното читалище „Напредък“ в хасковското село Клокотница. Събитието ще се проведе на 2 май от 16 часа в центъра на селото по случай предстоящите великденски празници, каза председателят на културното средище Силви Зенопян.

За да участвате е необходимо да заявите своето място предварително на телефон +359886852575 с обаждане или със съобщение по Viber. Участието е безплатно. Великденските яйца ще се изработват по време на участието, а не предварително. Можете да участвате самостоятелно или в група, с едно или повече яйца.

„Очакват Ви много изненади, музика, танци и забавление! Заповядайте да участвате в конкурса или бъдете наши гости! Ще се радваме да ни посетят хора от областта, а и не само!”, каза още Силви Зенопян.

Наградите ще бъдат символични, понеже всички дейности в селото се извършват единствено от дарения жителите и от доброволци.

Читалище „Напредък“ спря дейност преди 27 г. Сградата е унищожена при пожар през 1997 г. и оттогава културната дейност в селото заспива дългогодишен сън. Една от целите на новия кмет на селото Данаила Атанасова е да се възобнови дейността на читалището. На 13.04.2024 г. тя свика местните жители на събрание и бяха избрани настоятелство, контролен съвет и председател. На този етап културните деятели събират информация за читалището - кога е било създадено и с какви дейности се е занимавало. От ръководството възнамеряват да направят и библиотека.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини