Бориславова за обвинението за фалшификациране на документи: Не се притеснявам от проверка

Това е "иконата" на "Продължаваме Подмяната", Лена Бориславова, която се е изгаврила с мен и дружеството, което представлявам, като си е направила пълномощно от мое име, написа Атанас Русев от "Да запазим Корал"

„Не съм била търсена от органите на реда. По никакъв начин не се притеснявам от проверка, свързана с това общо събрание“. Така Лена Бориславова от ПП-ДБ коментира пред bTV разследването на сайта „Биволъ“, според което тя е фалшифицирала документи през 2021 година, за да може Кирил Петков да стане министър на икономиката в служебния кабинет, докато все още е член на Управителния съвет на сдружение „Да запазим Корал“.

Бориславова призова органите на реда да си свършат работа, без да потвърждава или отрича изнесените данни в журналистическото разследване.

„И всичко, което мога, ще съдействам на всякакви разследващи органи да излезе истината. Бил ли е или не Петков част от УС на Сдружението към момент, в който той е встъпил в длъжност като министър на икономиката? Това са факти, които могат да се видят в Търговския регистър“, коментира Бориславова.

В събота сайтът „Биволъ“ публикува документи, за които се твърди, че са съставени с фалшив подпис на председателя на „Да запазим Корал“ Атанас Русев. Първият е пълномощно, с което Лена Бориславова може да се разпорежда с делата на Сдружението. Останалите са протокол от заседание, на което се взима решение за освобождаване на Кирил Петков като член на управителния съвет и назначаването на Мартин Драгулев на негово място и декларация за истинност. Неверните обстоятелства били нужни, за да се изчисти от всякакъв вид конфликт на интереси.

„Това е „иконата“ на „Продължаваме Подмяната“, Лена Бориславова, която се е изгаврила с мен и сдружението което представлявам, като си е направила фалшиво пълномощно от мое име и още куп фалшиви документи и подписи, с което е сменила Управителния Съвет на нашето гражданско сдружение „Да запазим Корал“. Ред престъпления според Наказателния Кодекс“, пише Русев в профила си във Facebook, публикувайки разследването.

„За да може нейният Кирил Петков да влезе във властта. В нарушение на закона. Каква може да е движещата сила за подобна жестока наглост и чувство за абсолютна безнаказаност? А напоследък, по всички медии с арогантното си и надменно поведение, и ясното желание отново да управляват и решават бъднините на нашата България?!?!? Каква мизерия на съзнанието“, добавя Русев.

От сдружението през юни 2023 година са подадали сигнал за фалшифицирането на документите в Софийската градска прокуратура и в ДАНС.

„Чак след сигнала ни, при разпита, ни показаха фалшивото пълномощно и името в него“, обясни Русев в коментарите под публикацията си.

Пред bTV казуса коментира и основателят на „Да запазим Корал“ Атанас Чобанов, който според разследването по документи се оказва присъстващ на заседанието, когато е взето решението за освобождаване на Кирил Петков като член на управителния съвет и назначаването на Мартин Драгулев на негово място.

„Точно гледам документите и виждам, че всъщност на моя подпис е насолен подписа на човека, който е отдолу, но това не променя нещата, тъй като наистина има фалшификация“, казва пред медията Атанас Чобанов - главен редактор на bird.bg.

На въпрос дали е присъствал на това заседание, Чобанов отговаря следното:

„Не, даже не съм уведомен, вчера научих. Изобщо не съм уведомен, не съм присъствал, не съм подписвал нищо и е шокиращо това, което виждам. С подпис на Лена Бориславова са вкарани всички тези документи. По този начин се крадат фирми. Шокиращо е“.

Ден по-рано в отговор на твърденията в разследването Кирил Петков коментира пред журналисти, че е бил част от сдружение „Да запазим Корал“, но е излязъл от организацията през 2021 г. По думите му изведнъж и отникъде, в предизборната кампания, „поредният фишек от ДАНС“ идва три години по-късно.

„Чудят се вече какво да направят. В тази кампания явно не могат да ни оборят на реалните идеи как България да изглежда и искат да ни заровят в калта и ДАНС, разбира се, е бухалката, която се използва“, добави Кирил Петков, цитиран от БТА.

 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини