Започнаха тържествата за 65-ата годишнина на професионалното образование в Първомай

    Приключиха Дните на  любимия учебен предмет и професиите в ПГСС „Васил Левски“, гр. Първомай. Това е традиция с повече от 10-годишна история. По време на Дните ученици мерят сили и знания по различни премети. В състезанията и конкурсите се включват не само най-добрите, а и тези, които просто искат да определят своето ниво. Дните на любимия предмет и професии поставиха началото на честванията на 65 години професионално образование в Първомай. Кулминацията на тържествата ще бъде на 8 май, от 18 часа на площада пред читалището в града.

    Тази година езиците заемаха голяма част от конкурсната програма в Дните на любимия предмет и професии: "Я знаю, ты знаеш", "Funny English", „Родна реч“ и състезание по бързопис провериха способностите на учениците по руски, английски и български език.

    Програмата предложи състезание и за тези, които обичат математиката и историята.

    Учениците бяха изправени пред предизвикателството да създадат филм, презентация или уеб сайт, които да разказват за „Професиите в моето училище“.

    В коридорите на гимназията бяха открити и две изложби – едната посветена на деня на Земята с постери за нейното опазване. Другата изложба беше „Физика е моето име“ и представи физични явления и величини.

    Традиционно сред най-атрактивните състезания беше майсторското управление на автомобил.

    65-ата годишнина училището ще отбележи  с богата музикална програма с участието на ФАФ „Куклици“ и ФА „Иглика“ при Общински детски комплекс – Пловдив, джаз дуетът Александър Леков и Желязка Белчилова, Фолклорна формация "Празничен ритъм" и със специалното участие на Нелина.

    Организаторите канят всички на тържеството.

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини