Суперкомпютърна симулация предсказа кога хората ще изчезнат от лицето на Земята

Един ден светът ще свърши – неизбежно е. Когато това се случи, Слънцето ще избухне и ще унищожи много от планетите около него, докато „умира“ и навлиза в друг цикъл от живота си, но според учените краят на човечеството може да се очаква преди това.

Изменението на климата, разбира се е сериозен проблем, който много учени се опитват да разрешат. Те имат някои наистина страхотни и впечатляващи идеи. Включително изпращане на балони в космоса, които да помогнат за блокиране на слънчевата радиация. Все още обаче няма решение, което да бъде приложено.

В резултат на това изменението на климата продължава да напредва, заплашвайки с разтопяване на ледените „шапки“, което би довело до това стотици хиляди километри от бреговата линия да се окажат под океана.

Според нова симулация, краят на човечеството може да настъпи само след 250 милиона години, ако климатичните промени продължат по същия начин както досега.

Симулацията е извършена от суперкомпютър, който използва различни данни, свързани с текущия климат на Земята и химическия състав на океаните, както и със състоянието на тектоничните плочи и биологията на планетата ни.

Тази симулация установи, че в рамките на 250 милиона години земната атмосфера ще бъде толкова пълна с въглероден диоксид (CO2). Той, в съчетание с топлината на Слънцето ще направи така, че Земята вече няма да може да поддържа много форми на живот, включително и човешката.

Това означава, че краят на човечеството вероятно ще настъпи заради климат, в който е почти невъзможно да се отглежда храна. В такива условия планетата ще се лиши от вода и източници на храна за бозайниците, което ще тласне всички ни към изчезване. Това е ужасяваща мисъл, с която учените несъмнено ще продължат да се опитват да намерят начини да се преборят.

Това не е и безумна идея. Симулацията показва, че ще станем свидетели на широко разпространени температури между 40 и 50 градуса по Целзий. Тези температури само биха се утежнили от високите нива на влажност, което би направило Земята още по-необитаема.

Изследването е публикувано в Nature Geoscience с подробна информация за тези открития и предлага уникална представа за бъдещето, което може да очаква човечеството и много други видове бозайници.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини