Певци, музиканти и танцьори подобаващо отбелязаха 40 години Фолклорен ансамбъл в Първомай

    С впечатляващ концерт на фолклорни състави беше отбелязана 40-годишнината на Певчески ансамбъл „Първомай“ с ръководител Кичка Петкова.

    Създаден през 1984 година, Фолклорният певчески ансамбъл е неизменна част от Майските културни тържества. Трудно изброими са наградите, завоювани през годините, участията на международни и републикански фестивали и броя на концертите в и извън страната.

    Както винаги репертоара беше въздействащ и изпълнен с много майсторство и талант. На сцената на читалище „Св.св. Кирил и Методий“ се изявиха смесения хор, женската и мъжката певческа групи, семейният дует Юлия и Ангел Ангелови и  солистът Веселин Спасов.

    Тази година път беше даден път и на най-малките – детската фолклорна група „Тракийче“ се включи в концерта под съпровода на своя ръководител Ангел Ангелов.

    Като част от всички изяви на ансамбъла, на сцената излязоха и музикантите от оркестър „Дионис“, които свирят под ръководството на Петър Тенев. Цвят и динамика внесе Танцовата формация “Първомай“ с ръководител Адриан Драгославов.

     А на финала всички състави бяха заедно на сцената, за „От кога се е, мила моя майно льо“, която вдигна градуса на настроението.

    Ансамбълът поздрави Кичка Петкова за нейната 40-годишна творческа дейност с кратко и закачливо есе, в което се казваше, че за да направиш от много хора едно семейство е нужна магия, каквато магия е Кичка Петкова.

    Поздрав към юбилярите поднесе Ана Сиракова – председател на читалището и водещ на концерта. Тя благодари на Кичка Петкова и нейните певци за положения през годините труд и за славата, която са донесли на града и читалището.

    Специален поздрав отправи и кметът Николай Митков.

    Кошници и букети цветя бяха поднесени от читалищното ръководство, от кмета на общината, от председателя на ОбС, от клуба на пенсионерите, от редица организации, от близки, приятели и колеги на участниците в концерта.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Случаен виц

    Последни новини