МВР – Хасково с благодарствено писмо към 20-годишен мъж, помогнал за залавяне на крадец

    20-годишният младеж от Димитровград, който помогна за залавяне на грабител в Бригадирския град, получи благодарствено писмо от Областната дирекция на МВР в Хасково. То му бе връчено от директора на структурата старши комисар Чавдар Георгиев в присъствието на началника на Районно управление -Димитровград -главен инспектор Християн Христов.

    Благодарственото писмо е за доблест и граждански принос.

    Директорът на полицията се ръкува с младежа с думите: „Обществото ни има нужда от млади хора като Вас, благодаря Ви“.

    Преди дни мъжът помогна да се залови познайник на полицията, задигнал дамска чанта на негова съгражданка с пари, дебитна карта и лични документи. Младежът паркирал колата си на улица „Васил Друмев“ в квартал „Славянски“, когато чул виковете на потърпевшата жена. Видял, че срещу него бяга мъж, държащ чанта. Без да се замисли и за миг, младият мъж пресрещнал грабителя, съборил го на земята и му отнел откраднатата чанта. Нападателят на 23 г. успял да избяга, но за минути бил задържан от полицейските служители по описание на младежа.

    Пред директора на МВР-Хасково момчето заяви, че нито за миг не се е поколебал и вярва, че така би постъпил всеки добър човек. Старши комисар Георгиев изрази своите най-добри чувства и към родителите на младежа, възпитали го в смелост, добрина и съчувствие.

    Доблестният младеж не даде съгласие да му бъде споменато името и да бъде сниман, защото е убеден, че не е сторил някакъв голям подвиг.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ян
      янко найденов
      20 -14
      14:31, 13 май 2024
      да бяха снимали младежа в лице , а не милиционера.
      • Бъ
        бъзз
        20 -6
        15:58, 13 май 2024
        Найденов, да беше прочел статията, преди да изпишеш коментарченцето си!
    • 2
      Ал
      Алекс
      14 -2
      18:53, 13 май 2024
      Пример за подражание! Браво на младежа и на неговите родители за възпитанието! Ст. комисар Чавдар Георгиев и гл. инспектор Християн Христов не притежават изброените качества: смелост, доброта и съчувствие. Тези качества са напълно непознати за тях
    • 3
      По
      По данни от РУ Хасково
      10 0
      12:42, 14 май 2024
      Руснака не произвежда наркотични вещества в жилищни сгради от 2019г.
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини