Младеж от Димитровград поваля крадец, полицията му благодари

Преди дни в Димитровград, младеж на 20 години, помага на полицията да се залови крадец, който е нападнал и ограбил жена на ул. "Васил Друмев".

Нападателят отнема от жената дамската чанта, в която имало пари, дебитна карта и лични документи. Младежът, който е бил паркирал колата си на улицата, чул виковете на потърпевшата жена и видял, че срещу него бяга мъж, държащ дамската чанта. Без да се замисли и за миг младият мъж пресрещнал грабителя, съборил го на земята и му отнел задигнатата  чанта.

Нападателят, който е на 23г., успял да избяга, но за минути бил задържан от полицейските служители по описание на младежа.

Директорът на ОДМВР Хасково благодари на димитровградчанина, помогнал да се залови дръзкия грабител. На 20-годишния младеж е било връчено благодарствено писмо за доблест и граждански принос от директора на ОДМВР Хасково. Старши комисар Чавдар Георгиев се обърна към младежа с думите “Обществото ни има нужда от млади хора като Вас, благодаря Ви“.

Пред старши комисар Георгиев момчето заяви, че нито за миг не се е поколебал и вярва, че така би постъпил всеки добър човек. Младежът е отказал да бъде сниман и да се назовава името му, защото е убеден, че не е сторил някакъв голям подвиг, а е постъпил граждански отговорно.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини