Облачно до обяд, в следобедните часове облачността се разкъсва

Днес преди обяд над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, но само на отделни места ще има слаби валежи от дъжд. В сутрешните часове на места в котловините ще е мъгливо. Около и след обяд валежите навсякъде ще спрат и облачността над много райони ще се разкъса и намалее до предимно слънчево време. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 17° и 22°, в София - около 19°.

В планините преди обяд ще е предимно облачно и мъгливо, на места със слаби валежи. След обяд валежите ще спрат и облачността ще започне да се разкъсва. Вятърът в ниските части ще е до умерен от юг, а във високите ще е временно силен от запад-югозапад и с него ще се пренася топъл въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 9°.

7 градуса е температурата в утрото на 17 май в Смолян. Утрото е облачно и мъгливо. Преди обяд ще се задържи предимно облачно, в следобедните часове облачността ще се разкъсва и намалява. Температурите се повишават и максималната ще достигне 18 градуса.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини