Пудел е големият победител в киноложката изложба

    Големият победител на киноложката изложба в Първомай тази година е пуделът Murfyn Queen of Hearts. Той беше обявен за най-красивото куче  след избора между победителите от САС изложбата и в специализирана изложба за далматини - Spotmaniac D Incredible Machine, с производител и сибственик - Елена Нейчева. Негови собственици са Пламен Бачовски и Даниел Янакиев от развъдника „Мърфин“ - София. Те заявиха, че са щастливи да отглеждат и притежават това куче и благодарят на съдията за хубавите думи. Подгласници на Murfyn Queen of Hearts станаха Померан In Time Poms Lindsay със собственик Анелия Шанкова и далматинът Mediolanum Yоxa със собственик Мария Йоксимович от Сърбия.

    Организатори и участници в изложбата имаха късмет с топлото и слънчево време, а избраното място – от източната страна на Община Първомай – се оказа изключително подходящо. След специализираната изложба за далматини, беше проведено съденето по породни групи в три ринга. В двата конкурса се включиха общо над 250 кучета от над 70 породи. Тази година освен от България имаше участници от Великобритания, Сърбия, Украйна, Русия, Румъния и Турция, дори беше дошъл и един американец, прелетял през океана специално за изложбата в Първомай.

    Пеньо Запрянова, председател на Киноложкото дружество в Първомай и един от основните организатори на събитието, отбеляза, че отново се е получила изключително приятелска атмосфера – всеки е помагал с каквото може. Атракция за всички беше съдията от ЮАР Тревор Хискок, който се беше докарал с българска везана риза. Освен него, кучетата съдеха Лилиане де Ридер – Огнена – Белгия и  Миле Алексоски от Македония

    Голям интерес имаше към конкурса „Дете с куче“, в който се включиха над 20 деца. А в специална викторина те показаха и какво знаят за кучетата и животните.

    Щастлив съм, че показахме пред гостите, че в Първомай се произвеждат най-хубавите лютеница, млечни продукти и вина – каза още Пеньо Запрянов и благодари на спонсорите „Бор чвор“. „Витал“, „Булконс“ и Царимира Герасимова. И допълни: „И това нямаше да се случи без всеотдайната помощ на Галина Тодорова , Вихра Григорова и Десислава Йорданова - почетни членове на Кинолпожкото дружество.

    Той благодари за съдействието и на Община Първомай. Наградата на големия победител беше връчена от Радослава Ставрева – заместник-кмет на общината.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини