Паисиевци възхитиха участниците на фестивал за православни и църковни песнопения

Изображение 1 от 5

    Учениците от вокална група „Звънче“  взеха участие в 15-ия юбилеен международен детски фестивал за православни църковни песнопения и духовни песни "Осанна във Висините." Фестивалът се проведе на 18и 19.05 и за пореден път предостави възможност на участниците да се докоснат до етическата и естетическа сила на тази музика, да създадат нови контакти и да обменят идеи.

    В събитието участваха много хорови състави, вокални групи и детски градини от цяла България. Децата от нашето училище представиха достойно името на училище "Отец Паисий" като единствени участници от цяла Южна България.

    Директорът Златко Атанасов тържествено връчи дипломите за участие в Актовата зала на училището. На събитието присъстваха родители, ученици и учители. Участието на нашите ученици бе в памет на Стилияна Ангелова – сестрата близначка на ръководителя на вокалната група Евгения Пейкова.

    Със своите ангелски гласове децата огласиха храма и получиха поздравления и адмирации за прекрасните изпълнения в този труден за деца жанр – църковни песнопения и духовни песни.

    Текст : Даниела Пашова

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини