“Родопа” загуби от “Саяна” с 0:1

“Родопа” (Смолян) загуби от “Саяна” (Хасково) с минималното 0:1 в последен домакински мач за сезона от първенството на Трета лига - Югоизточна група. Единственият гол в срещата бе дело на Христо Стоянов в 18-та минута. Срещата бе белязана и с два червени картона, по един за Елмир Мустански от домакините и Христо Стоянов за гостите в 19-та минута. Михаел Кисьов пропусна и дузпа за “зелено-белите” в 25-та минута.

Двубоят започна равностойно, като футболистите и на двата отбора си размениха по няколко положения. По-съобразителни се оказаха футболистите от Хасково в 18-та минута, когото при бързо изпълнен фаул Стоянов получи дълъг пас пред наказателното поле на “Родопа” и вкара за 0:1.

След подновяване на играта голмайсторът в срещата спъна Мустански при прибирането му и между двамата възникна конфликт, който завърши с показването на червени картони от страна на главния рефер Стефан Гурков от Сливен. Така и двата отбора останаха с 10 играчи на терена. В 23-та минута Михаел Кисьов бе бутнат в наказателното поле на “Саяна” от Теодор Димитров, заради което Гурков отсъди дузпа и съответно даде и жълт картон на футболиста, нарушил правилата. Стражът на гостите Богомил Цинцарски успя да усети посоката на топката изстреляна от Кисьов в десния ъгъл на вратата му и спаси.

През вторите 45 минути и двата отбора не успяха да стигнат до гол, като в 79-та минута не бе зачетено попадение за “Саяна”, заради засада. С оглед на кадровите проблеми в “Родопа”, малко не достигна на момчетата, водени от Данаил Бачков, да стигнат поне до точка, въпреки че на терена имаше футболисти родени през 2004 година.

Двубоят между “Родопа” и “Саяна” бе изгледан от шефа на професионалната футболна лига Атанас Караиванов, в компанията на спортния директор на “Лудогорец”  (Разград) Георги Караманджуков, с носителя на множество световни купи по плувен маратон и бивш служебен спортен министър в правителството на Марин Райков, Петър Стойчев, адвокат Тодор Батков, Тодор Батков – син, кандидат за народен представител от Смолян от гражданската квота на ГЕРБ – СДС, кмета на Община Смолян и президент на ФК „Родопа“ Николай Мелемов и зам-председателя на УС на ФК “Родопа” Валентин Кюлхански.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини