Хор „Орфей“ изпрати абитуриентите си на благотворителен годишен концерт

    Традиционният годишен концерт на Детски хор „Орфей“ се проведе на открито в Кирковото училище. Всички певци от вокалната формация участваха в изявата. В програмата бяха включени весели и забавни песни, както на български, така и на чуждестранни композитори. 

    На годишния си концерт от хора изпратиха и абитуриентите си на специална церемония. Така се възстановява традиция на вокалната формацията, която не е била изпълнявана в последните 4 години. Четири са момичетата, които завършват тази година.

    На годишния концерт певците от хор „Орфей“ подкрепиха и лечението на 8-годишната Никол. В Кирковото училище бе поставена кутия за набиране на средства в помощ на момиченцето, което в момента се намира в Турция за серия химио и лъчетерапии, след което предстои сложна и животозастрашаваща операция. Инициативата събра 811,60 лв. 

    След годишния си концерт част от певците на хор „Орфей“ отпътуваха за Харманли. Там тази вечер ще се проведе Международен хоров фестивал „Хармония“, в който участие ще вземат и хасковските таланти.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини