Започва изпълнението на проекта за уличното осветление в Асеновград

Изображение 1 от 4

  Община Асеновград стартира реалните дейности по подмяната на уличното осветление в града.

  По този повод, вчера - 25.06.24 г., кметът на общината д-р Христо Грудев откри встъпителна пресконференция, на която също присъстваха зам.-кметът инж. Стоян Димитров и представители на фирмата изпълнител, на надзорната фирма, ръководителят и членове на екипа по проекта.

  Проектът е с наименование „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в системата за външно изкуствено осветление в гр. Асеновград“.

  Той включва подмяната на 1747 бр. стари натриеви осветители с нови LED осветители и подмяна на още 128 бр. електрически табла за улично осветление с нови, които имат вградени компоненти за система за управление и мониторинг.

  С изпълнението на проекта ще бъде модернизирана системата за външно изкуствено улично осветление. В проектното предложение не се включва парковото осветление.

  Средствата са осигурени по процедура „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“ на Националния план за възстановяване и устойчивост.

  Срокът за реализация на дейностите е 25.02.25 г., а финансовата стойност е в размер на 1 078 679,20 лв. 

  Планирано е строително-монтажните работи да се осъществят през месеците август и септември тази година.

  Чрез подмяната на натриевите осветители с нови LED осветители и въвеждане на интелигентна система за управление и мониторинг, община Асеновград ще повиши енергийната ефективност и ще намали консумацията на електроенергия.

  Целта е да се намалят и преките финансови разходи на общината, както и да се реагира локално при възникнала авария.

  Очаква се да се понижат емисиите на въглероден двуокис и не на последно място – да се постигне по-добра визия и по-комфортна градска среда.

  Гаранционният срок на осветителните тела е 10 години.

  Ще бъде въведена и иновативната система за димиране, т.е. силата на осветлението ще бъде програмирана спрямо интензивността на автомобилния трафик.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

  Още новини

  Последни новини