Публикуваха списък с 10-те най-жестоки нацистки престъпници, които все още са живи

Центърът на името на Симон Визентал, еврейска международна организация за борба с антисемитизма, е публикувал новия списък на 10-те най-жестоки нацистки престъпници, които, според информация на организацията, все още са живи и трябва да бъдат изправени пред правосъдието, пише The Daily Telegraph.

Начело на списъка е 95-годишен доктор, който живее свободно в Унгария, пише агенция "Кросс".

Центърът е благодарил на властите на Германия, че са изправили пред съда Иван Демянюк и Хайнрих Бьоре, но е отбелязал, че липсата на политическа воля е основната пречка, за да бъдат наказани и другите престъпници, особено в посткомунистическите държави в Източна Европа.

1. Доктор Шандор Кепиро, 95-годишен. По време на Втората световна война през 1942 година той е служил в Сърбия е взел участие в унищожаването на мирното население в Нови Сад.

2. Миливой Аснер, 96 години. Изпратил стотици евреи и цигани в концлагери по време на Втората световна война. Живее в Австрия.

3. Самюел Кунц, 89-годишен, живее в Германия. Обвинен е в унищожаването в газовите камери на лагера Белжец, Полша на повече от 500 хиляди евреи.

4. Адолф Стормс, офицер от CC, през март 1945 година в австрийското село Дойче Шютцен е убил 58 евреи.

5. Клаас Карл Фабер, холандец, 88-годишен. Служил е в СС, обвинен в унищожаването на евреи.

6. Карол (Чарлз) Зентаи, 98-годишен, унгарец, обвинен в убийството на евреи през 1944 година.

7. Сорен Кам, 98-годишен се обвинява в убийството на датски журналист и в лов на датски евреи в Копенхаген.

8. Петер Егнер, 98-годишен, участвал в дейността на ескадроните на смъртта в Белград. Участвал е в убийството на 17 444 евреи, сърби и комунисти.

9. Алгимантас Далиде, 98 - годишен, екстрадиран от САЩ в Литва заради участието му в арестуването на евреи и изпращането им в газовите камери.

10. Михаил Горшков, 96- годишен, обвинен в участие при убийството на 3000 евреи в Русия.

Източник: cross-bg.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини