Отслабнете със секс-диета

Диетите обикновено се свързват с лишения – като че ли първи член на неписания закон за хранителния режим гласи: "Диета означава страдание". Но може би не сте знаела всичко за диетите до този момент – като например това, че да си на диета, може да бъде всъщност много приятно. И е толкова просто, колкото...да свалите дрехите си.

Ако имате голям апетит за храна и още по-голям апетит за секс, значи сме намерила перфектния хранителен режим за вас. Това е секс-диетата, която ще ви даде добро основание да добавите малко "вкус" към храненето си.

Не вярвате, че меню от чувствени храни за вечеря и интимен контакт за десерт ще ви помогне да се отървете от няколко килограма? Е, има доказателство, че действа.

Докато другите диети и фитнес-програми се определят от специални храни и скъпи тренировки, най-важното при секс-диетата е... секса, разбира се!

Изследване, проведено от Университета Браун разкрива, че хората, които са били на диета с партньор, са свалили два пъти повече килограма от тези на соло-програма. И кой по-добре от вашия любим може да ви помогне да се "разтоварите" от излишното тегло?

Специалистите отдавна шумно "рекламират" ползите от секса. Безброй много проучвания са показали, че при секс се горят калории, намалява се стреса и се засилва имунната защита на организма – и това са само някои от ползите. Сега вече е направена още една крачка в правилната посока, като здравословното хранене и любимата форма на физическа активност са обединени в една приятно-възбуждаща програма.

Секс-диетата започва всъщност както много други – с двуседмичен хранителен режим, който акцентира на пресните плодове и зеленчуци, "крехки" протеини, морски дарове, пълнозърнести храни, ядки, подправки, треви и билки... Но тук има и една особеност: този режим включва също храни, които променят нещата в спалнята (и извън нея).

За предястие опитайте афродизиаците: стриди, чесън, последвани от основни ястия в подкрепа на либидото: японска кухня (суши, например) или мексиканскo газпачо (вид студена супа).

Но въпреки здравословните храни, лишени от захар и брашно, какво би била секс-диетата без много секс?

Специалистите препоръчват на двойките интимни контакти между три и пет пъти седмично, като усилията се удвояват през уикендите. Препоръчва се също двойките да предприемат занимания, полезни за сърдечно-съдовата система, независимо дали става въпрос за разходки, бягане, плуване или някаква друга активност. Резултатът е двояк: не само укрепвате тялото, но и взаимоотношенията си.

Специални секс-упражнения

Това, което прави секс-диетата уникална, е комплексът упражнения, включващ нови пози, които имат моделиращ ефект върху различни части на тялото – ръцете, краката, стомаха, гърба и дупето. Препоръчва се упражненията да бъдат правени три-четири пъти седмично, за предпочитане като подгряване към основния сексуален акт.

Ето четири от най-атрактивните упражнения, които – задължително - се правят без дрехи.

1. Критична целувка

Легнете по гръб със сгънати колене, ръцете скръстени пред гърдите. Партньорът ви коленичи и нежно хваща глезените ви. Стегнете коремните мускули, докато изправяте торса си в седнало положение. Докато се изправяте, се наклонете към партньора си и му дайте една страстна, дълга, мокра целувка. Отпуснете се назад. Направете две серии по 10 и сменете местата си с партньора.

2. Мост на общението

Седнете с лице към партньора си, на три-четири стъпки един от друг. Свийте колената си, краката разкрачени на ширината на таза. Допрете ходилата си с тези на партньора ви и хванете ръцете си от външната страна на краката. Бавно вдигайте и изправяйте крака заедно, докато образувате мост с формата на обърнато V. Изпънете коремната област и задръжте 3 секунди. Продължавайте да държите ръцете си, докато връщате краката в изходно положение. Повторете 3 пъти.

3. Секси приклякане

Изправете се с лице към партньора, краката разкрачени на широчината на раменете. Хванете ръцете на партньора си – удобно, но здраво. Докато държите ръце, започнете да приклякате, докато бедрата ви станат успоредни на пода. Дупето ви не трябва да бъде по-ниско от колената ви. Останете в тази полу-клекнала позиция 3 секунди, а след това, като се балансирате взаимно, бавно изправете крака да изходно положение. Повторете 5 пъти.

4. Възбуждаща гледка

Легнете по гръб, колената сгънати, а ходилата поставени на пода на ширината на таза. Отпуснете ръцете до тялото, с дланите надолу. Вдишайте и леко повдигнете като дъга кръста и таза си. Издишайте и стегнете мускулите на дупето. "Глътнете" корема си и поставете кръста и таза обратно на пода. Повторете пет пъти, ритмично стягайки и отпускайки мускулите, за да получите движение като вълна.

Радостта от секса

Като се придържате към секс-диетата, може да очаквате, че удоволствието, което изпитвате от секса ще се увеличи, здравословното ви състояние ще се подобри, а връзката с партньора ви ще стане по-силна. Радвайте се на възможността да се упражнявате без много усилия. И си отговорете на въпроса: Има ли по-забавен начин за сваляне на килограми? Ако се сетите за такъв – пишете ни.

Източник: club.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини