Затвориха небето над Северна България. Вестниците в неделя

„24 часа": Осем българи хванаха такси до Виена

Такситата от вчера се наемат за превоз до Европа. Бързащи пътници, които останаха на земята заради затваряне на небето над Европа, наеха жълти коли. Шефът на "О`кей супертранс" Людмил Лазаров каза, че 4-5 таксита на фирмата са поели към Виена, Будапеща и Прага. Тарифата е 400 евро до Будапеща, а до Виена е 550 евро, провери за "24 часа" той.

Шефът на "Йелоу такси" Калин Кокошаров съобщи, че негови таксита са тръгнали за Букурещ, Солун и Молдова. Други поели към Мюнхен. "24 часа" научи поне за 8 курса до Виена с различни фирми.

Очакваше се към 3 часа след полунощ облакът с пепел да премине границата на България. Точно в полунощ "Ръководство въздушно движение" затвори небето над Северна България. Това са летищата във Варна и Горна Оряховица. Президентът Първанов и външният министър Младенов, които трябваше да летят за погребението на Качински, днес ще решат дали ще пътуват за Краков.

 

„Труд": Асланов: Доверието в ГЕРБ се срива

Доверието към ГЕРБ се срива с бесен темп и в момента е 36%, заяви вчера в Сандански социологът Юрий Асланов. Той запозна с последното си изследване около 300 червени кметове и общинари. Бойко Борисов обаче бил пощаден от негативната тенденция за партията си.

Ако в момента има избори, БСП би взела 16% от гласовете, "Синята коалиция" - 7%, ДПС - 6 на сто. Доверието към всички партии падало, за разлика от десницата, която изместила ДПС от третата позиция. Към партията на негласуващите спадали 29% от гражданите. Затова, ако сега имало избори, те щели да протекат при ниска активност. И може би за пръв път ДПС ще излезе първа политическа сила, прогнозира Асланов.

 

„Труд": В автобусите за Европа няма места

Местата за автобус и влак за Западна Европа бързо се изчерпаха, след като на летище София втори ден повечето полети бяха отменени.

Заради вулкана в Исландия авиотрафикът в почти цяла Европа е блокиран и вчера от предвидените 70 кацания в София бяха анулирани 58. От насрочените 56 излитания от най-големия български аеропорт се осъществиха едва 11. Летеше се само за Испания, Италия, Русия, Кипър, Гърция и Либия.

От 00,00 ч днес спира обслужването на въздушния трафик северно от Стара планина, което включва летищата Варна и Горна Оряховица. Това съобщи генералният директор на "Ръководство въздушно движение" (РВД) Георги Ангелов.

 

„Стандарт": €400 рейсът Брюксел-София

Вулканът Ейяфялайокул стана златна мина. Шофьорите в Западна Европа вдигат бясно цените. Автобус от Брюксел до София струва вече 9000 евро, или по 400 евро на човек. Спекулантите зад волана са поискала тези пари от 52-ма българи, посетили Европейския парламент по покана на Слави Бинев. След дълго търсене и пазарлъци те са успели да си уредят автобус, който за 1000 евро да ги закара до германския град Аахен. Там нашенците ще чакат специален транспорт, изпратен от България да ги прибере.

Докато милиони страдат по летищата, а авиокомпаниите губят милиарди, в Исландия потриват ръце в очакване на големи печалби. Вулканът е страхотен феномен, който всеки иска да види, твърдят туроператорите. Вече има бум на заявки от желаещи да се снимат пред страховития кратер.

 

„Стандарт": Пребиха с кол момче на 2 г.

Садист пребивал с кол 2-годишно момченце почти цяла седмица пред очите на майка му. Вчера детето бе прието в "Пирогов". Драмата се разиграла в ботевградското с. Литаково, където хлапето живеело от 1-2 месеца с майка си и пастрока си. Зверствата започнали преди 5-6 дни, когато момчето се разплакало и майка му Иванка не могла да го успокои. Тогава любовникът й Янко грабнал дървен прът и започнал да налага хлапето. Тормозът продължил и в следващите дни, а пастрокът заплашвал с шамари и Иванка и тя не звъннала в Бърза помощ. Едва вчера призори успяла да се измъкне от насилника и да се обади на полицията. Николай бе приет в 7 сутринта вчера в "Пирогов" с температура 35 градуса, което според медиците е сигурен знак, че е държан на студено.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини