Новото Audi A8 дебютира в България

Четвъртото поколение на луксозната спортна лимузина официално бе показано в София. Моделът вече се предлага в дилърската мрежа на марката в цялата страна. Цената с бензинов двигател е 179 569 лв. с ДДС.

Четвъртото поколение Audi A8 триумфира в България. С впечатляваща спортна визия, авангардна технология и сигурен комфорт, Audi въведе следващата генерация на модела A8. Новата лимузина представя напредъка чрез техника, който е водещ за Audi, чрез лека алуминиева каросерия, мощни и високоефективни двигатели, усъвършенстваната система за управление MMI, нови асистиращи системи за водача, фарове с LED светлина и елегантно оформен интериор.

Нова ултрамодерна осемстепенна автоматична tiptronic трансмисия с “Shift by wire” технология и високоефективни двигатели - бензинови и дизелови с повишена мощност, гарантират впечатляващите за луксозния сегмент характеристики. Бензиновият двигател 4.2 FSI e с оптимизирано директно впръскване, а новият 4.2 TDI e един от най-спортните дизелови двигатели в луксозния клас.

Очаква се въвеждането в производство на варианта 3.0 TDI Quattro с мощност 250 к.с. При двигателя 3.0 TDI (204 к.с) с предно задвижване е забележително ниското ниво на вредни емисии - 150 г на км, а разходът на гориво е само 6,0 л на 100 км, който превръща новото Audi A8 в автомобила с най-нисък разход на гориво в луксозния сегмент.

Ултрамодерен touch pad, част от усъвършенствания MMI контролен пулт, е една от новите асистиращи системи, с които А8 дебютира. Чрез него водачът може да набере телефонен номер или да изпише с пръст дестинацията, към която пътува, като в същото време специална система дава обратна връзка за възприетия символ.

Богат спектър от изцяло нови системи като Night Vision assistant и Audi pre sense plus гарантират в още по-висока степен безопасността на водача и спътниците му. Вградена инфрачервена камера на асистента за нощно виждане възпроизвежда термичен образ на всеки обект, засечен в коридора на движение, а звуков и графичен сигнал алармират своевременно при потенциална опасност от сблъсък с пешеходец. Комплексна превантивна грижа за водача е обезпечена от Audi pre sense plus. Поредица от автоматично активиращи се функции на системата алармират и подготвят водача във всяка една ситуация на потенциален риск.

Комфортът на пътниците е гарантиран от новата аудио система на Bang & Olufsen с мощност 1400 W и Rear seat entertainment оборудване с 10,2-инчови монитори. А8 предлага и нов тип онлайн услуга. Той предоставя възможност за търсене на информация от навигационната система на автомобила в Googlе.

Новото A8 вече се предлага в дилърската мрежа на Аudi в цялата страна. Цената на модела с бензинов двигател е 179 569 лв. с вкл. ДДС, а стойността на този с дизелов двигател е 182 498 лв. с вкл ДДС. Срокът на доставка е в рамките на 3 месеца. До края на 2010 г. на пазара ще бъде и модификацията на A8 с дълга база.

Източник: speed-press.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини