Българка спаси отвлечения си баща в Италия

Българка изтръгна от ръцете на похитители собствения си баща. Благодарение на съдействието й полицията е заловила похитителите, пише ирландският Сън.

Италианският ежедневник "Il quotidiano della Calabria" допълва, че 32-годишен мароканец и 28-годишен македонец са били арестувани в италианския град Лезина. И на двамата са повдигнати обвинения в отвличане.

Според италианското издание 46-годишният българин е взел назаем пари от своя марокански приятел. След като върнал част от парите, българинът е заминал да работи в друг град - Калабрия. Притиснат да върне парите възможно най-бързо, мъжът се върнал в Лезина и се опитал да уговори отсрочка. Вместо това той бил завързан с въже и отведен в полето. Оттам двамата похитители се обадили на неговата дъщеря, която живеела в Калабрия. Те поискали от нея да им преведе 600 евро по банков път или баща й ще бъде убит.

Разсъдливата българка решила да потърси помощта на полицията. Съвместно с органите на реда бил осъществен фиктивен превод на пари в банков клон, указан от похитителите. Скоро македонецът отишъл да прибере парите и бил арестуван. Не след дълго неговата съдба последвал и мароканецът.

Италианският ежедневник не указва нито едно име или инициали на арестуваните.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини