Борисов: Махна ли Дянков, кабинетът пада. Вестниците в събота

„Новинар": Борисов: Махна ли Дянков, кабинетът пада

Ако финансовият министър Симеон Дянков бъде отстранен, това означава падане на целия кабинет. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов в парламента. Така той отговори на критиките на социалистите, че не е освободил Дянков от поста. Борисов даде да се разбере, че не е проблем един или друг министър да бъде освободен. Въпреки това обясни, че според оценките, които страната ни получава от рейтинговите агенции, това не се налага. Борисов защити и другия си вицепремиер Цветан Цветанов.
„Нека да не се включваме в атаката срещу Цветанов, защото той полага много големи усилия в борбата с корупцията и престъпността", призова той опозицията. По-късно премиерът отново коментира критиките на РЗС към Цветанов.

„Дума": МВР-шефът перял пари през фирми на Петров

Цветан Цветанов е опитвал да прекара пари с неясен произход през фирми на "Лев корпорация", които след това фирмата е трябвало да върне като дарение на ГЕРБ. Това са новите разкрития на РЗС, които те обещаха да изнесат още в четвъртък. Посредникът по тези сделки е човек на име Асен Урманов, който в момента е в чужбина заради натиск върху него и семейството му да свидетелства срещу Алексей Петров, съобщи Яне Янев. По думите му Урманов е работил в "Лев Корпорация".
Урманов е бил шеф на съвета по екология към Столичната община, а на последните избори - шеф на предизборните щабове на ГЕРБ в "Люлин" и Кремиковци. Именно той прекратил опитите на Цветан Цветанов като зам.-кмет по сигурността да прокарва пари с неясен произход през фирми на "Лев корпорация", които трябвало да се върнат после в ГЕРБ, разясниха хората на Яне.

„24 Часа": Алексей Петров: Влизам в политиката!

Алексей Петров влиза категорично в политиката. Това заяви самият бивш съветник от ДАНС и основен подсъдим по делото "Октопод" пред PRO.BG на излизане от "Пирогов".
"Ще приема предложението на РЗС, ако те приемат моето за въвеждане на екипна форма на работа", заяви Петров. "Като казвам екипна форма на работа не трябва да се разбира това, което му се иска на Алексей Петров или на който и да било, а тази екипна форма на работа, която я има в учебниците и която я има в някои европейски страни", допълни той.

„Стандарт": Педофил спъна делото "Баретата"

Арест на съдебен заседател спъна делото срещу Златко Баретата. Вчера МВР атакува няколко адреса в столицата и прибра петима мъже за разпространение на детско порно в интернет. Сред задържаните обаче се оказа и 29-годишният Петър Георгиев, който е заседател по делото срещу Златомир Иванов и аверите му. Това стана причина за вчерашното отлагане на процеса. В началото на заседанието председателят на състава Петър Гунчев се опита да издири съдебния си заседател, но безуспешно. Накрая получи информация за ареста му, която бе съобщена в съдебна зала. До понеделник се очаква да бъде изяснено как ще продължи делото. Георгиев бе определен за резерва, след като друг заседател Васил Илиев бе отстранен на 15 септември т.г. заради коментара си "нещата по делото са ясни".


„Труд": Лаборатория реабилитира кренвирши

Четирите фирми, в чиито месни продукти по стандарт "Стара планина" беше установено наличие на соя, на практика не са влагали такава. Това призна на извънредна пресконференция снощи министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.
Изследванията в референтна лаборатория в Германия сочат, че при три от продуктите има съдържание на соя под 0,1%. Изобщо не е открита такава в продуктите на "Сами - М". Ще бъде направена проверка в четирите предприятия дали соята не е попаднала чрез технологичните им линии или чрез подправките.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини