Първият тематичен парк на Ferrari отвори врати в Абу Даби

Най-големият закрит тематичен парк в света "Ферари Уърлд" отвори врати днес в Абу Даби.

Паркът се намира близо до пистата Яс Марина. Той се простира на повече от 86 000 кв. м., а масивният червен покрив обхваща 200 000 кв. м. и отгоре ще го украсява най-голямото лого на "Ферари", правено някога.

"Паркът е проектиран да побере до 10 000 души по всяко време", заяви генералният му мениджър Клаус Фриманд. "Той е фантастичен, чакахме това с години. Преди три години тук буквално нямаше нищо, само пясък", допълни той.

"Ферари Уърлд" предлага 20 атракции, сред които Формула Роса, която симулира каране на болид от Формула 1 с 240 км/ч и е най-бързото скоростно влакче в света. Паркът е част от усилията на Абу Даби да развие остров Яс. Емирството също планира да открие клонове на Лувъра и на Гугенхайм на близкия остров Саадият.

Има серия атракции, включително и скоростни влакчета за деца от всякакви възрасти. Налице ще бъде и най-бързият ролъркоустър в света, който ще вдига скорости от порядъка на 250 км/ч. При него до четирима пътници ще сядат във вариант на каросерията на Ferrari F430, като на практика две влакчета ще се състезават по паралелни трасета към финала. Всъщност името на това влакче ще бъде Formula Rossa Roller Coaster, като негов вариант бе показан по време на състезателния уикенд в Испания миналата седмица.

В случая от Ferrari гледат на този атракцион като на своебразно състезание, тъй като ще има две влакчета, които ще се надпреварват едно с друго, придвижвайки се по паралелни и изключително бързи трасета. Според данни на Скудерията ускорението до 100 км/ч ще става само за 2 секунди. Общата дължина на трасето е в малко повече от 2 км, а на моменти височината достига 50 метра. Конкретно тук вдъхновението идва от собствените болиди на италианците, като усещането в седалките ще бъде все едно сте в кокпита на истинска кола за Формула 1.

Друго влакче пък ще изстрелва пътниците през покрива до височина от около 63 метра, за да могат да изпитат натоварванията в болидите от формула 1. За децата ще има и Junior GT, където децата ще се учат да се състезават с умалени модели на Ferrari F430 GT Spider. Освен това ще има и Junior Формула 1, където децата ще могат да се надпреварват и с умалени болиди.

Мястото се намира на остров Яс, североизточно от основната част на Абу Даби. Това е на 10-на минути от международното летище на Абу Даби и на 50 минути от пистата.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини