Повече секс за дълголетие. И по-малко изневери

Активният полов живот е ключът към дълголетието на мъжете, но само ако те са верни на своите партньорки, пише в. "Дейли телеграф", позовавайки се на резултатите от италианско изследване.

Авторите на проучването от университета на Флоренция са установили, че активният полов живот означава по-малко сърдечносъдови проблеми за представителите на силния пол, предаде БТА.

"Открихме, че мъжете, които правят достатъчно секс и са верни на партньорките си, по-рядко страдат от сърдечносъдови проблеми и живеят по-дълго", обяснява Емануеле Джанини от изследователския екип.

В резултат на повишената сексуална активност се отделят по-големи количества тестостерон. Това води до понижен риск от депресия и по-добри функции на сърдечносъдовата система, обясняват изследователите.

Проучването показва още, че мъжете, които не са верни на своите партньорки, по-често страдат от сърдечносъдови проблеми, тъй като им се налага да се борят и с повишения стрес от изневярата. Увеличеното количество на тестостерона по време на секс е благоприятно за мъжете, тъй като помага за изгарянето на излишните захари и понижава риска от болести на сърцето. "За страдащите от диабет повишената полова активност е от особено голяма полза. Активният полов живот освен това намалява риска и от рак на простатата", казва Джанини.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини