Не пуснаха "Атака" през сръбската граница. Вестниците в неделя

„Стандарт": Не пуснаха "Атака" през сръбската граница

Сръбската полиция забрани влизането в страната на 550 активисти от "Атака". Осем автобуса, поели към Босилеград за вчерашното отбелязване на годишнината от подписването на Ньойския договор, бяха спрени на българо-сръбската граница от полицейски кордон, съобщи лидерът на партията Волен Сидеров. Униформените не са посочили никаква причина за недопускането на българите на тяхна територия.
Пред мен удариха наш човек, който пожела да ги снима с камерата на мобилния си телефон. Отнеха и камерата на екип от БНТ, разказа още Сидеров. Той обаче беше категоричен, че неговите хора не са проявили агресия и не са нарушили закона по никакъв начин.
След тричасов престой на границата националистите поеха обратно към София, където незабавно организираха протест пред сръбското посолство. Междувременно, след сигнал на Сидеров външният министър Николай Младенов привикал спешно на разговор посланика на Сърбия у нас Александър Църквеняков, научи "Стандарт". Вероятно дипломат номер 1 у нас ще връчи и протестна нота по случая.


„24 Часа": Вкарват над 1 млрд. лв. в Сребърния фонд за 3 г.

Над 1 млрд. лв. ще влязат в Сребърния фонд през следващите 3 г. Това обяви социалният министър Тотю Младенов на работна среща във Велинград. Сега в него има 1,683 млрд., но в края на 2013 г. щели да станат 2,726 млрд.
В петък управителният съвет на фонда одобрил план за приходите, според който през 2011 г. в него трябва да влязат 40 млн. от приватизация и 60 млн. от концесии. За 2012 г. се предвиждат 450 млн. лв. постъпления от приватизация и 64 от концесия. През 2013 г. от продажба на държавни предприятия се очакват 400 млн., а от концесии - 68 млн.
Министърът на икономиката Трайчо Трайков вече дал конкретен списък с дружествата за приватизация догодина. В него са "Булгартабак", остатъците от електроразпределителните дружества и Военнопромишленият комплекс.

„Труд": Щурмуваха мюфтийството

Поредната разпра за Главното мюфтийство се разигра в София. Още сутринта съдия-изпълнител влязъл в сградата, за да й направи опис. До обяд пред централата на ул. "Братя Миладинови" 27 вече се бяха събрали около 200 гневни мюсюлмани, привърженици на бившия лидер Мустафа Хаджи.
Към 14,30 ч тълпата се опита да щурмува сградата. Разбита бе една от страничните врати, чуха се викове, че охранители бият зам. главния мюфтия Ведат Ахмет. Оказа се, че той не е пострадал, но не е искал да излезе, защото след това нямало да го пуснат обратно.

„Стандарт": Сергей вини царя за Цанков камък

БСП не стои зад "Цанков камък". Това обяви соцлидерът Сергей Станишев в пернишкото село Рударци. Преди седмици премиерът Бойко Борисов обясни, че не Ахмед Доган, а БСП е виновна за изсипаните огромни пари в хидропроекта. По думите на Станишев договорът за мащабния градеж е бил сключен през 2003 г., когато социалистическата партия е била в опозиция. Договорът се базира на междуправителствено споразумение, подписано от Симеон Сакскобургготски и австрийското правителство, уточни Станишев. Според него след това изпълнението на контракта е нямало как да бъде спряно, защото страната ни е щяла да плаща обезщетения и компенсации по него.

„24 Часа": „Пластиките" 2:Гаджето на арестуван прибира 85 850 евро

85 850 евро бяха открити в пътната чанта на варненката Е.Ц., приятелка на 38-годишния Хранимир Иванов, задържан при операция „Пластиките" преди седмица, при втория етап на специализираната операция, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора.
Установено е, че парите са на Иванов и са били скрити в къщата му в село Енина, откъдето приятелката му дошла да ги прибере с лек автомобил „Нисан Кашкай". Придружавал я мъж с инициали К.И.
Цялата сума, задържана при втория етап на „Пластиките", е в евро и е получена чрез парични преводи от страни в Европейския съюз, където Хранимир Иванов и съучастниците му чрез мрежа от наети и подставени лица теглели неправомерно пари от чужди банкови сметки.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини