Мамка му, живо е! Вестниците в събота

„Стандарт": Мамка му, живо е!

Потресаващи телефонни разговори между трима лекари хвърлиха в смут държавата. Стенограма от СРС-ата на заподозрените в убийството на бебе доктори Миролюб Кожухаров, Димитър Сотиров и Михаил Милатович прочете в парламента вътрешният министър Цветан Цветанов. "Мамка му, живо е!", "Туй отиде при Баташов" и "Малко му е хладно тука при биологичните отпадъци" са само нищожна част от смразяващите реплики. От разговорите става ясно, че момченцето на 17-годишната ученичка Боряна се е борило за живота си в кофата за боклук 20 часа.

„Стандарт": Коледни бонуси за чиновници отличници

Само чиновници отличници може да получат коледни бонуси. Това ще стане по решение на всеки министър, ако ведомствата са направили икономии, обяви финансовият министър Симеон Дянков. 13-а заплата за всички няма да има, категоричен бе вицепремиерът. "Никъде в бюджетния сектор няма да се дава 13-а заплата. Там където обаче министрите или шефовете на агенции решат, че някой е заслужил повече от обичайното възнаграждение, по тяхно решение могат да дадат 13-а заплата. Категорично заявявам, че Министерство на финансите няма да го направи", заяви Дянков. Той обяви още, че няма да се дадат пари за празниците и на пенсионерите.
Вицепремиерът похвали Бюджет 2011, който бе приет малко преди полунощ в четвъртък, че е единственият досега, в който парите, определени за здравеопазване, ще се разходват само за това.

„Новинар": Българската прокуратура не разследвала Румен Петков

В българската прокуратура не се води разследване срещу Румен Петков. Това съобщи главният прокурор Борис Велчев на срещата си с американския посланик Джеймс Уорлик. По думите на Велчев разследване срещу Петков няма как да има, понеже е народен представител и за да му се повдигне обвинение, първо имунитетът му трябва да бъде свален, а такова нещо до момента не е направено. Той допълни, че разследване срещу бившия вътрешен министър може да има в друга държава, но това към момента не му е известно. Ако има такова, съответната страна не е длъжна да се допитва до България, добави Велчев.

„24 Часа": Борисов пробва като шофьор добре ли строят "Тракия"

Премиерът инспектира като шофьор строежа на автомагистрала "Тракия". Бойко Борисов сам управлява джипа "Тойота". Той мина през работните участъци на ЛОТ 2 до новозагорското с. Загорци и ЛОТ 3 от Нова Загора към Ямбол.
"Строителството на ЛОТ 2 върви с леко изпреварване. В момента се правят естакадите и включванията към другите пътища. Около 10 декември, петък, ще бъдат положени първите 400 м асфалт на пътя, за да се направят пробите и изпитанията на трасето. По техническите задания всичко е наред и оскъпяване няма да има", заяви премиерът.
Той напомни, че ще продължи личните проверки на всеки 20 дни. В понеделник Бойко Борисов ще бъде в Бургас, за да открие там ВиК инсталация и тогава ще инспектира последния ЛОТ от "Тракия".

"С текущите скандали се занимавайте вие, те са за 3 дни. Аз съм обещал да правя магистрали, така, че и след 50 г. българите да знаят какво съм направил", каза Бойко Борисов.

„Труд": БНБ: Продавачи на страхове ни чернят

Професионални "продавачи на страхове" тенденциозно ни очернят пред света и вещаят апокалиптични сценарии за българската икономика. Това каза управителят на централната банка Иван Искров.
Той представи своеобразна класация - топ 30 на несбъдналите се черни прогнози за страната.
Още от края на 2008 г. започват да се появяват родни и чужди анализатори, които твърдят, че инфлацията ще взриви икономиката ни, валутните бордове са заплашени от разпад, България върви към банкрут, а левът се клати.
Изданието "Бизнес инсайдър" дори отива по-далеч, като излиза със заглавие, че страната ни заплашва стабилността на европейските банки.

„Новинар": Догодина правят регистър на длъжниците

От 2011 година ще заработи регистър на длъжниците в държавата. Това съобщи Георги Дичев, председател на Камарата на частните съдебни изпълнители. Всеки, който иска да провери дали е длъжник, ще има това право, но банките и останалите институции няма да имат достъп до тази информация, обясни Дичев. Желаещите ще могат да получат информация за себе си срещу лична карта.
За 5 години работа частните съдебни изпълнители са събрали 1,37 млрд. лв., а от тях 100 млн. лв. са влезли в бюджета. Според Дичев повечето кредитори се обръщали към частните изпълнители, защото събираемостта била по-голяма. Дичев заяви още, че България е провела добра реформа в областта, но остава нерешен въпросът, докога в страната ни ще има два органа за събиране на неплатените суми.

„Дума": Кинотворците: Сбогом, Вежди!

След филма "Сбогом, мамо" и позицията на министъра на културата Вежди Рашидов можем само да му кажем "Сбогом, Вежди". Това обяви вчера председателят на Съюза на българските филмови дейци Георги Стоянов. Той беше сред десетките участници в протеста на кинодейците, които се събраха пред Министерството на културата.
Стоянов каза, че всъщност протестът на кинодейците не е само заради орязания бюджет за филмопроизводство, а заради пренебрежителното и арогантно отношение към тях от "некомпетентния министър и услужливия му екип".
Основното в протеста е, че преходните и заключителни разпореди в Закона за бюджета съществува формулировка за даване на парите по възможност. Според кинаджиите това е нарушение на закона за киното. "Какво значи "ако има възможност"? Ако има възможност и ние ще си плащаме данъци и изобщо защо във всеки закон не се прибави тази формулировка "ако има възможност", коментира режисьорът Цветодар Марков.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини