Най-подходящият ден за започване на диета е 15 януари

Британски психолози препоръчват желаещите да отслабнат или да се придържат към здравословно хранене да започнат диетата си на 15 януари, съобщи БТА, като се позовава на Фимейл фърст.

Преди това 80 процента от хората не могат да спазват препоръките какви храни да се избягват, като 44 процента казват, че не са в подходящо състояние на духа за диети.

От хората, които започват диета още в началото на януари, 42 процента се отказват само след втората седмица. От започналите в средата на месеца, 45 процента издържат шест или повече седмици.

След като две трети от британците искат да отслабнат и само 14 процента са доволни как изглеждат, е много важно човек да започне да се храни здравословно в момент, когато това ще причини най-малко стрес и промяна в живота.

В началото на януари хората се връщат на работа след празниците, а децата - на училище. Сериозен е и проблемът с похарчените заплати и пристигащите сметки.

Началото на януари е достатъчно трудно, за да се безпокоим и от това какво ядем.

За много хора диетите са и финансово предизвикателство. Цели 18 процента казват, че са спирали диета заради по-високата цена на необходимата храна. Затова не е добра идея да се поема такъв разход непосредствено след коледните и новогодишни празници. По-добре да се изчака до средата на месеца.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини